"Allt jobb vi lagt ner var förgäves"

De nya busshållplatserna i Storebro, i syfte att korta restiden mellan Vimmerby och Hultsfred, fortsätter att väcka reaktioner bland Storebroborna. "Vi i Storebro Intresseförening har lagt ner mycket möda på att stoppa bygget", förklarar föreningens ordförande Inge Hyckenberg.

Storebro 3 mars 2021 15:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi i Storebro Intresseförening och Inge Hyckenberg, Rexsvarven AB – vars gräns går vid busshållplatsen – har lagt mycket möda på att stoppa bygget av nya busshållplatsen. Vi bjöd in Trafikverket i Kalmar, som kom upp med två personer, och vi har haft flera kontakter med KLT i Högsby samt med Vimmerby kommun. Men allt var förgäves.

Vi ville också att man skulle skjuta på detta bygge till det planerade nya vägbygget startar. Svaret blev att busshållplatsen redan var med i den nya planen.

Den farliga utfarten vid macken hade varit bättre att prioritera först, men så tänker man inte. Sänka hastigheten från 90 till 80 sparar liv, men tydligen inte farliga utfarter. Den nya vägombyggnaden (en- två-fil) är planerad till tidigast start 2025.

Vi tror att KLT har varit mycket aktiva och drivit på frågan om den nya busshållplatsen. Man hänvisar till att det fungerar mycket bra i Frödinge och Ankarsrum. Framtiden får utvisa, men det här är ett hån mot våra äldre och handikappade.

Inge Teodorsson, ordförande i Storebro Intresseförening

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Storebro

Nya busshållplatsen väcker känslor: "Det är inte bra"

Storebro

Kommunen kunde ha påverkat busshållplatsen i Storebro

Storebro

Storebro får två nya busshållplatser

Vimmerby

Så mycket vill Vimarhem höja hyrorna

Insändare

Insändare: (SD): 90 procent av invånarna är upprörda"

Visa fler