"Ingen ville ta emot obrutna kartonger med blöjor"

"Eftersom vi ska värna våra inbetalda skattepengar så ville vi lämna tillbaka obrutna kartonger med blöjor, men ingen inom äldreomsorgen var intresserad", skriver insändarskribenten.

Sverige 1 mars 2021 18:00
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Sverige är ett rikt land med höga skatter. Det är så rikt att vi inte längre kan tillvarata medborgarnas inbetalade skattepengar på ett resurssnålt och ansvarsfullt sätt. 

Min svärmor gick bort härförleden och det blev ett antal lådor med blöjor kvar, då vi just erhållit en leverans. Eftersom vi ska värna våra inbetalda skattepengar så ville vi lämna tillbaka dessa obrutna kartonger, men ingen inom äldreomsorgen var intresserad, och då frågade vi ändå i två kommuner. 

Är det på det här sättet det går till inom vård och omsorg, som alltid vill ha mer pengar till sin verksamhet, är det nog dags att vi inte betalar in så mycket skatt längre eftersom de inte kan förvalta våra insatta medel på ett förnuftigt sätt. Nu har vi dock hittat en lösning att "bli av med" dessa kartonger, de kommer lämnas in på en hjälporganisation och sedan förhoppningsvis komma till nytta i länder som inte har vårt höga skattetryck och där de tacksamt tar emot sådant som vi i Sverige inte kan nedlåta oss att ta till vara!

Som medborgare blir jag mycket fundersam över hur våra resurser används, varje år avlider ett antal personer i hemmet som har fått hjälp med denna typ av produkt av sina kommuner, hur mycket slängs inte helt i onödan?

Andrew Johnston, Boxholm

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Vimmerby

En vecka utan besöksförbud: "Det gör mig orolig"

Vimmerby

Rekordstort underskott när behovet växer

Vimmerby

Chefen: "Måste hålla i även om det inte händer något"

Vimmerby kommun

"Vi vill på alla sätt förhindra att få in smitta"

Debatt

Debatt: (SD): Dags för Vimmerby kommun att tänka nytt

Visa fler