Bara SD som vill se och genomföra angiverilagen

Vill M och KD i Kalmar län se ett Sverige där människor utan papper ska vara rädda för vården? frågar sig skribenterna.
Vill M och KD i Kalmar län se ett Sverige där människor utan papper ska vara rädda för vården? frågar sig skribenterna.

Svar på debattartikeln "S-V-C-styret vill hindra att papperslösa utvisas" den 18 juli.

Debatt 22 juli 2023 06:25
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Människor som befinner sig i Sverige utan rätt papper är i princip alltid ”gängkriminella” (eller ”terrorister”) och därför ska du vara rädd för dem. Det är det SD vill förmedla med sin artikel om angiverilagen med sina hänvisningar till gängkriminalitet och terrorattentat. SD vill att människor utan rätt papper ska dra sig från att söka sjukvård oavsett hur akut läget är. Vård efter behov är inget SD värderar särskilt högt. I SD:s drömsverige är det andra kriterier som gäller i första hand. Har du rätt papper kan vårdens medarbetare se vad dina behov är, om du inte har rätt papper ska du hålla dig långt borta från hus med röda kors på. Där finns ingen hjälp för dig, bara angivare. Det är ett samhälle och system som vi i SCV-majoriteten i Region Kalmar län under inga omständigheter någonsin kommer att stötta. I vårt Sverige ska vård ges utefter behov och inget annat.

Som tur är har vi den absoluta majoriteten av samhället med oss i vår vision, det tycks vara ytterst få som vill se SD:s angiverilag. Vårdförbundet gick nyligen ut och tyckte lagen skulle strykas helt. Till och med SD:s egen regering som de i stort styr och ställer över har vänt sig mot att angiverilagen skulle gälla inom vården och i skolan. Vad Moderaterna och Kristdemokraterna i Region Kalmar län egentligen tycker har inte framgått mer än att de inte röstat mot SCV-majoritetens skrivelser och protester kring angiverilagen. Ett ganska svagt ställningstagande som både M och KD bör förtydliga. Vill M och KD i Kalmar län se ett Sverige där människor utan papper ska vara rädda för vården?

SD gör sitt bästa att så split och rädsla kring några av samhällets mest utsatta människor. Vad det skulle gynna eller förbättra är extremt svårt att se. Den stora majoriteten som inte vill ha den här lagen och alla medarbetare inom vården som kommer vägra genomföra den kommer dock fortsätta att höras. Vi kommer fortsätta att skapa ett bättre Sverige än den angivarstat som SD vill skapa. I Region Kalmar län kommer vi i SCV-majoriteten fortsätta att jobba för landets nöjdaste patienter som rankar både akutsjukvården och primärvården högst i landet.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa