Står länets kristdemokrater upp för aborträtten?

Kvinnorna i Region Kalmar län ska känna sig trygga med att vården finns där när de behöver den.

Debatt 6 juli 2022 06:09
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Vi har nyligen med fasa sett aborträtten slås sönder i USA. I Sverige har vi socialdemokrater varit tydliga med att kvinnors rätt att bestämma över sin egen kropp står fast och rätten till abort är självklar. 

Rätten till abort är en grundsten för ett jämställt samhälle. Kvinnor och flickor ska ha rätt att besluta om sina egna kroppar, särskilt då en ofrivillig graviditet kan leda till ekonomisk utsatthet, utanförskap och medicinska komplikationer. 

Vi socialdemokrater kommer alltid att stå upp för aborträtten. Flickor och kvinnor som söker vård ska få den vård de behöver och har rätt till. Ingen ska sätta käppar i hjulet för detta. Särskilt inte bakåtsträvande politiker. Ingen annan ska besluta om vad som ska göras med kvinnans eller flickans kropp. Därför ska sjukvården alltid finns där för dem. För deras rätt till ett tryggt och oberoende liv.

Kristdemokrater har under perioder drivit att barnmorskor ska kunna vägra att utföra abort. Kan oppositionsråd Jimmy Loord och Kristdemokraterna i Region Kalmar län nu stå upp för kvinnans rätt till abort när vi ser det som sker i USA?


 
 
 
 
 
 

Ämnen du kan följa