Styret prioriterar illegala framför skattebetalarna

Att strunta i att rapportera papperslösa som exempelvis söker vård motverkar hela syftet med lagen, menar debattörerna.
Att strunta i att rapportera papperslösa som exempelvis söker vård motverkar hela syftet med lagen, menar debattörerna.

Slutreplik och svar på debattsvaret "Bara SD som vill se och genomföra angiverilagen" den 22 juli.

Debatt 26 juli 2023 06:35
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

S-V-C-styret i Region Kalmar län visar återigen att de inte är kapabla att ta ansvar för Kalmar läns framtid: Angelica Katsanidou (S), Karin Helmersson (C) och Lena Granath (V) gör tydligt att de vill stoppa den anmälningsplikt som vi Sverigedemokrater och regeringen i Tidöavtalet kommit överens om: att offentligt anställda och myndigheter ska vara skyldiga att informera Migrationsverket och Polisen när de kommer i kontakt med personer som befinner sig i Sverige utan tillstånd. 

Vi Sverigedemokrater har hela tiden gjort tydligt att denna anmälningsplikt också måste gälla till exempel sjukvårdspersonal som i yrket råkar på personer som befinner sig olagligt i Sverige. Anmälningsplikten är nödvändig för att stärka den inre utlänningskontrollen, så att de som befinner sig i Sverige olagligt, lämnar landet.

Svenska medborgares säkerhet och trygghet ger dock inte S-V-C-styret mycket för: om man som anställd inte gillar en lag om anmälningsplikt, så är det bara att strunta i den, tycker Katsanidou, Helmersson och Granath. Att påminna S-V-C-styret om att ett av anmälningspliktens viktigaste syften är att skydda det svenska samhället mot personer som är i Sverige för att begå brott eller, ännu värre, terrordåd, hjälper uppenbarligen inte. 

S-V-C-styret i Region Kalmar län har inte heller mycket till övers för svenska medborgares rätt till sjukvård framför dem som är i Sverige illegalt: det är bara fråga om att ha ”rätt papper”, som Katsanidou, Helmersson och Granath lite ironiskt uttrycker det om den som är svensk medborgare och betalat skatt hela sitt liv. 

Vi får åter en gång påminna S-V-C-styret om att svenska förtroendevalda är valda av svenska medborgare, inte av personer som befinner sig i Sverige illegalt. Som förtroendevalda är det vår första skyldighet att se till behovet att skydda det svenska samhället och att ta till vara svenska medborgares intressen.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa