Frustrerande att sporten tar över

Jo, visst är det för mycket sport i tv och radio, tycker insändarskribenten. Bättre med renodlade sportkanaler istället.

Insändare 24 februari 2023 17:21
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Svar på insändaren "Bara sport, bara sport, bara massor utav sport".

Håller fullständigt med dig om att det är alldeles för mycket sport på de kanaler man tittar på vanligtvis – och serier man följer på tv blir inställda då denna sport tar över. Jag vet också en del som lyssnar på Karlavagnen på radion varje kväll innan man somnar, men även detta program blir alltid inställt då det är sport. 

Häromveckan skulle jag titta på en repris som alltid går på söndagar, eftersom jag missade programmet på den vanliga sändningstiden. Men det hade ju naturligtvis utgått då sporten tog över den eftermiddagen. Jag förstår att en del är intresserade av sport, men det får ju inte ta över program som andra tittar på. 

Jag kan tänka mig att vi är många som inte gillar sport och som blir frustrerade över att bra programserier som man följer blir inställda då denna sport helt tar över. Varför inte införa renodlade sportkanaler både på radio och tv, där all sport sänds? Då kan vi som inte är intresserade följa våra program och alla blir nöjda och glada. Vi betalar ju vår skatt till public service oavsett om vi har tv eller radio genom skattsedeln, så detta borde inte vara en omöjlighet att genomföra om bara viljan finns.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa