Hur har Vimmerby kommun tänkt här?

Insändare 28 april 2023 11:44
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Hur tänker hastighetsansvarig på kommunen? Runt omkring på Vimmerbys gator och vägar har det kommit upp nya hastighetsskyltar, som i vissa fall känns helt ologiska. Det är 40, 50, 60 – är det plockepinnvarianten man använt sig av? Jag som bor i Hällebacka är orolig för hastigheten på vår väg Hällebackavägen, som höjts till 60 km/h – men mest reagerar jag på när man svänger av till badsjön Nossen. Där, på en väg utan gång- och cykelväg, har hastigheten satts till 70 km/h. 

Här kommer många barn att cykla och gå för att bada i sommar. Många vuxna också givetvis, men barnen har inte samma konsekvenstänk som vuxna. Här ska alltså bilar mötas med barn och vuxna som cyklar, springer eller går på båda sidorna. Är det så ni tänker, ni som bestämmer? 

Jag kan inte tycka att det är utanför tätbebyggt område (där det tydligen måste vara 70 km/h). Och om det skulle vara det så finns det något som heter “sunt förnuft”. Vi vill att alla, barn som vuxna, ska kunna cykla, gå och bada utan att behöva vara rädda för att något ska hända på vägen dit.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa