Hur kan man sälja majblommor för flera miljoner?

Rekordförsäljningen av majblommor väcker många frågor hos insändarskribenten "Undrande K.A", som frågar sig om detta är ett nytt sätt att sälja majblommor på. Hur går det egentligen till? Charlotte A Lilliehorn, Majblomman i Vimmerby, ger svar.

Insändare 3 maj 2023 18:45
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En 12-åring har slagit rekord med sin majblomsförsäljning och sålt för 4,7 miljoner kronor, enligt Aftonbladet den 28 april. Hur kan det gå till? Hur går leveranserna till? Swishar folk 30 kronor för en majblommekrans? Hur kan man säkra leveransen till alla som betalat? Är detta ett nytt sätt att bli en rekordförsäljare? Vi är nog många som vill veta, och inte hänger med i det nya sättet att sälja majblommor.

Undrande K.A.

undefined
Hur funkar det egentligen när ett barn kan sälja majblommor för hisnande dryga 4 miljoner kronor, undrar signaturen "K.A". Och får svar direkt från Majblomman Vimmerby.

 

Svar direkt från Majblomman:

Tack för dina frågor. Du har säkert rätt i att många undrar hur försäljningen fungerar. Årets försäljning av majblommor ser ut att slå alla rekord och det är vi naturligtvis glada och stolta över. Barnen skaffar webbaserade blombutiker där man betalar med swish och får blommorna levererade hem i sin brevlåda. Utskick och leverans utförs centralt av Majblommans Riksförbund, alltså inte av barnen själva. Blombutiker på nätet kom i samband med pandemin. Det är också en utveckling som är resultatet av att bankerna inte tar emot kontanter längre. Konceptet har varit mycket uppskattat, men att enskilda barn säljer majblommor för miljoner är nytt, och inget som Majblomman förutsett. Inför nästa insamling kommer systemet att utvärderas mot bakgrund av fenomenet. De flesta barn är dock ute och säljer med sina gröna väskor på magen.

Charlotte A Lilliehorn, Majblomman Vimmerby


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa