Odemokratiskt beslut att riva fontänen

Fontänten vid torget i Storebro försvinner. Tråkigt, tycker insändarskribenten.
Fontänten vid torget i Storebro försvinner. Tråkigt, tycker insändarskribenten.

Insändare 22 juli 2023 05:37
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag har fått reda på att den fina fontänen som är på Torgrundan i Storebro ska rivas. 

Fontänen har alltid funnits där och när den var igång skiftade färgerna så fint och det porlande vattnet var väldigt rogivande men nu är det alltså snart ett minne blott. Antagligen finns det inte pengar att renovera upp den men det är väl inte helt gratis att riva heller?

Till konsulter med mera finns det alltid pengar. Vad får vi för våra skattepengar egentligen? Vi har länets högsta skatt och skulle vilja ha ut något för våra skattekronor men istället väljer kommunen att ta bort det som verkligen varit fint. Vad ska det bli istället? 

Vi vill ha kvar vår fontän eller någon likvärdig och vi vill absolut inte att området helt ska ödeläggas. Det var så fint när skymningen kom och fontänen lyste med sina fina färger. Visst har jag viss förståelse för om fontänen gjort sitt på grund av ålder och att man väljer att riva den men då ska ju en annan likvärdig, modern fontän upp istället. 

Detta beslut togs utan att fråga Storebroborna om vad vi tycker om att fontänen ska rivas och vad vi vill ha istället. Men jag förstår varför för hade vi blivit tillfrågade hade majoriteten sagt ja till en rivning om det är nödvändigt, men istället vill vi ha en ny fontän med belysning. Demokratiskt är det i alla fall inte att köra sitt eget race utan att tillfråga de boende runt om på Torgrundan, Centrumgatan, Kvillgränd samt vi andra som bor en bit ifrån vad vi vill ha. 

En ny fontän och pump med belysning kostar cirka 25 000–30 000 kr, därtill tillkommer installationen. Vad kostar en rivning?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa