Så skulle kvarteret Kiosken bli annat än "bakgata"

En lägre huskropp över hela tomten, eller varför inte en tvåvåningsbyggnad runt tomten med verksamhetslokaler och fin innergård. Det föreslår insändarskribenten i en kommentar till tidigare inlägg om kvarteret Kiosken i Vimmerby.

Insändare 21 maj 2022 12:10
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Jag håller helt med Mikael Sandström (Ompröva byggnadslovet av kvarteret Kiosken). I mitt tycke är det helt fel byggnad (läs framförallt höjd) på den platsen. Tillräckligt många misstag har väl redan gjorts i Vimmerby. Det behövs inte ännu ett.

I den mån trygghetsboendet ska bli lika högt öppnas nu möjligheten att sänka det och fördela det, med en lägre byggnad, på hela tomten.

Min vision vore annars att bygga runt hela tomten med en tvåvåningsbyggnad i trä med verksamhetslokaler i bottenvåningen och kanske en fin innergård. På det sättet skulle centrum vidgas och även denna "bakgata" få en del av det liv och rörelse som så måleriskt beskrivs i säljtexten av lägenheterna. Men då krävs det förstås ett intresse för och möjlighet att bedriva verksamhet där.

För övrigt vore det väl sunt att följa det gestaltningsprogram – om Vackra Vimmerby betraktas som ett sådant – som det investerats pengar i.

Ett riktigt bra exempel på lyckad planering och genomförande är kvarteret mellan Sevedegatan, Norrtullsgatan, Rönnbärsgatan och Drottninggatan.

Slutligen behövs kanske mer av genomtänkt helhetssyn och "linje" beträffande stadens utveckling och mindre av "konstiga" frimärkeslösningar.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa