Grejerna som inte var din grej – kan bli någon annans

Lätt hänt att träningsutrustningen samlar damm i garderoben. Gör ett ryck, rensa skåpen och sälj eller skänk bort grejerna du inte använder, föreslår Ida Blom, verksamhetsansvarig i Friskis & Svettis Vimmerby.

Insändare 10 januari 2023 20:33
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Ska vi göra en hållbarhets-grej ihop?

Tre av tio svenskar äger träningsutrustning som de inte använder, enligt ny Sifo-undersökning som Friskis låtit göra. En något låg siffra kan tyckas. Möjligen rymmer den ett mått av önsketänkande, om förutsättningar som alldeles snart ska bli så där perfekta. Det är lätt hänt.

Och kanske är du en av alla oss som hade tänkt haka på den där senaste träningstrenden eller fått en sportig julklapp du knappt packat upp? Då är du inte ensam. I undersökningen svarar sju av tio ja på frågan om de testat någon träning som de trodde var deras grej, men som visade sig alls inte vara det. Bland kvinnor är siffran något högre, än bland män.

undefined
Träningsprylarna som inte används kan bli grejen för någon annan, menar insändarskribenten.

Att prova sig fram i träningen är i grunden positivt. Först när du testar har du chans att hitta en ny favorit. Mer tröttsamt kan det vara när minnen från forna satsningar samlar damm i garderoben. Kanske ett padel-rack, inlines eller extra snabba simglasögon. Känns det bekant?

Låt oss göra en insats tillsammans. Vi vet nämligen att “grejen” inom träning, är väldigt individuell. Den grej som du trodde var “grejen” för dig, men som visade sig inte vara det, kan mycket väl vara “grejen” för någon annan. Så gör ett ryck, rensa skåpen och sälj eller skänk bort dina övergivna grejer. Ge dem en andra chans i ett nytt hem.

Och ge inte upp din egen jakt. I över 40 år har Friskis bidragit till en hållbar utveckling genom fler, bättre och roligare träningsupplevelser. Vi vet att din grej finns därute och att träning som blir av är den som känns kul. Med de senaste årens snabba utveckling är det nu enklare än någonsin att variera träningen – inne, ute och digitalt. Och att hitta sin grej – i en hållbar träningsrutin.


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa