Tänk efter innan du släpper valsedeln

Skribenten vill att alla ska vara medvetna om vad de röstar på när det blir dags för val nästa år.
Skribenten vill att alla ska vara medvetna om vad de röstar på när det blir dags för val nästa år.

Vi svenskar kör ingen skit eller eldar framför riksdagshuset. Fransmännen gör precis detta när regeringen beslutar om ohållbara förslag som påverkar vanligt folks liv. Kanske skulle vi svenskar vara lite mer töjbara.

Insändare 22 oktober 2021 06:40
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Snart 20 kronor litern för dieseln på macken, det blir dyrt att ta sig till jobbet för många som bor ute i skogen och inte kan utnyttja kollektivtrafiken. 

Då säger någon att det blir till att åka häst och vagn för att skoja till det, typiskt svenskt. Det var precis det jag gjorde när jag var liten grabb, med morfar och From (hästens namn).

Ja, det går ju inte så fort så olyckorna kommer säkert att minska och då betyder det ju att sjukhusköerna för operationer återställs i normalläge som dom säger, experterna. 

Nu skenar elpriserna, prognoserna för den kommande vintern är rent sagt alarmerande, priserna kommer troligen att slå världsrekord i högt pris. Vad gör den sittande regeringen åt detta? Noll och ingenting!

Dessa två punkter: dieselpriset och elpriset, är väldigt dryga kostnader för vanligt folk och belastar pengapåsen med djupa sår. När vi också har en sittande regering som inte bryr sig så är det svårt att hålla käften. Vi hör på tv:n och i debatterna, läser i tidningen om hur pengarna och resurserna hanteras av våra ministrar. Ökade bistånd till länder som vi knappt vet var dom ligger, det är vad sossarna, Miljöpartiet och Centern lägger krut på, när vi har hur mycket som helst elände här hemma i Sverige att lägga våra skattepengar på.

Om ungefär ett år är det val och som svenskar har vi en plikt mot våra förfäder att inte landet får vittra sönder. Så jag återkommer till rubriken: tänk efter innan du släpper valsedeln!


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa