Vilka politiker vågar stå stadigt i blåsten?

"Det gäller att stå stadigt i blåsten", konstaterar signaturen "Kajsa", som också vill veta vad vindkraftsmotståndarna vill ha istället.
"Det gäller att stå stadigt i blåsten", konstaterar signaturen "Kajsa", som också vill veta vad vindkraftsmotståndarna vill ha istället.

Insändare 10 februari 2023 05:41
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

LO-facken i Hultsfred skrev i en insändare i Vimmerby Tidning att det vore förvånande om kommunfullmäktige sa nej till vindkraft vid Aspeland. Vi är nog några stycken som inte tycker det är särskilt förvånande att det blev ett nej, trots allt. 

Vindkraftsmotståndet växer sig allt starkare. De som bestämt sig för att de vindkraftsfria fläckarna i Sverige ska vara så många och stora som möjligt har nått en sådan ljudvolym att det krävs något extra av de kommunpolitiker som enligt egen utsago ska våga ”se folk i ögonen” efter de beslut de fattat. Det gäller att stå stadigt i blåsten.

Det vore spännande att få höra vilka alternativ vindkraftmotståndarna har i rockärmen. Hur ska vi lösa vår skenande energikris? Vad säger ni ja till?  Det vore också intressant att se fakta på vilka långsiktiga effekter det blivit i de områden där vindkraft är etablerad sedan länge. Hur dåligt har livet blivit för människorna som bor nära vindkraften – egentligen?


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa