Vimmerby Tidning satsar – anställer nya journalister

Med en vassare organisation och tre nyanställningar ska Vimmerby Tidning ta nästa steg. "Vi gör en stor satsning på den lokala journalistiken. Målsättningen är att vi ska göra en ännu bättre produkt framöver" säger Öst Medias vd Nils Olauson.

Vimmerby 28 november 2020 07:00

För närvarande pågår det en omorganisation inom Öst Media, där bland annat Vimmerby Tidning och Västerviks-Tidningen ingår. Förändringen träder i kraft efter årsskiftet.

Då kommer redaktionen i Vimmerby utökas med tre personer.

– Vi söker två allmänreportrar och en chefredaktör. Det övergripande syftet med omorganisationen är att vi ska bli ännu mer lokala. Våra prenumeranter ska känna att de får mycket för pengarna, både på webben och i pappersform. Vårt material ska vara intressant, spännande och engagerande att ta del av, säger Nils Olauson.

Han tillägger:

– Jag tycker att vi gör mycket bra idag. Med en lokal chef och högre bemanning ska vi bli ännu bättre.

Varför görs den här förändringen nu?

– Generellt ser vi att annonsintäkterna i mediebranschen minskar. Den utvecklingen har snabbats på av covid-19. Det gör att läsaraffären är ännu viktigare för oss. Tack vare en omfördelning av resurserna i dessa tuffa tider kan vi satsa på fler reportrar i bland annat Vimmerby. Det känns väldigt roligt och spännande, säger Nils Olauson.

 

Alla tidningar inom Öst Media kommer få en lokalt förankrad chefredaktör. Det innebär att Christoffer Nielsen, som har varit ansvarig utgivare på både Västerviks-Tidningen och Vimmerby Tidning/Kinda-Posten sedan 2018, enbart kommer ansvara för Västerviks-Tidningen framöver.

– Jag tycker att Öst Media väljer helt rätt väg. Nu får vi lokala chefredaktörer med starka mandat att styra sina organisationer med fullt fokus på läsaraffären. Jag tror att det kommer gynna tidningarna. Framför allt kommer det gynna läsarna. Överlag tror jag hårt på den här nya lösningen. Vi kommer ha egna så kallade deskredaktörer i både Vimmerby och Västervik som jobbar morgon och kväll med att leverera snabba nyheter på sajten. Det kommer bli ett helt annat liv på våra digitala kanaler, säger Christoffer Nielsen.

Hur känns det att lämna Vimmerby Tidning?

– Det är trist, så klart. Men det känns helt rätt att gå tillbaka och fokusera på en titel. Samtidigt kommer samarbetet mellan Vimmerby Tidning och Västerviks-Tidningen leva kvar. Vi har fortsatt många gemensamma intressen. Tillsammans är vi väldigt, väldigt starka i vår region.

Är det något speciellt du tar med dig från tiden i Vimmerby?

– Ja, det är Vimmerbybornas ofattbara förmåga att samarbeta i svåra situationer. Det fullkomligt haglar förslag inom exempelvis näringslivet om hur man ska agera i krissituationer. Det finns massor av samarbeten runt om i staden som har inspirerat mig. Från tidningens medarbetare tar jag med mig ungefär samma sak. Jag har uppskattat deras förmåga att samarbeta och kämpa.

 

Arbetet med att hitta en ny chefredaktör pågår för fullt.

– Christoffer har gjort ett jättebra jobb i Vimmerby. Det finns absolut inget missnöje från ledningens sida, utan det här handlar snarare om en satsning. Nu söker vi en chefredaktör som lever och andas Vimmerby och Hultsfred. Han/hon ska veta vad det talas om, vad som upprör, vad som engagerar lokalt. Personen ska brinna för området. Det är det viktigaste, säger Nils Olauson.

Har ni några kandidater på gång?

– Ja, det finns en del intressanta personer. Nu går vi dessutom ut med annonser för att hitta ännu fler intressanta namn, både till rollen som chefredaktör och till de nya reportertjänsterna. 

Fakta

Vimmerby Tidning

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Michael Nordin

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Vimmerby

Hon flyttar till Vimmerby för kärleken – startar eget

Fastighetsaffärer

121 kvadratmeter stort hus i Vimmerby sålt till ny ägare

Fastighetsaffärer

Ny ägare till 30-talshus i Vimmerby

Vimmerby

Väljer att hålla stängt - Så ser ägaren på framtiden

Vimmerby

Alexander gillar utmaningen med nytt företag

Visa fler