Billig semester med barn – 4 bästa tipsen

21 april 2022 16:42

Semestrar med hela familjen ger ofta minnen för livet.

Men med flera barn kan kostnaderna lätt dra i väg, och det viktigaste är ju såklart att ni är tillsammans.

Därför ger Advisa här våra 4 bästa tips för en billig semester med barn i Sverige!

Efter några lugna coronaår är nu resesuget stort hos många familjer i Sverige. De flesta vet dock att en semester för hela familjen lätt kan bli väldigt dyr.

Men det finns såklart tips för att dra ner på kostnaderna – här har vi på Advisa samlat våra bästa tips för en billig semester med barn i Sverige.

Ordna billig resa

För en billig semester i Sverige med barn blir såklart huvudregeln ju närmare desto bättre! Att kunna ta bilen eller tåget till destinationen blir alltid billigare än att flyga någonstans.

Måste ni flyga? Hitta i så fall billigast möjliga biljetter via en jämförelsesajt som Momondo.

Hitta billigt boende

Allra bäst är det såklart om ni kan bo hos vänner eller släktingar, men ibland måste man såklart köpa några nätter på ett hotell eller liknande.

Men boende är ofta en av de större utgiftsposterna, så här gäller det att vara smart. Använd dig alltid av en jämförelsesajt som Hotels eller Booking för att hitta lägsta priset på ett boende på orten ni ska till.

Ett annat knep är att använda dig av Airbnb, där man ofta kan hitta ett rymligt boende för hela familjen till ett förmånligt pris.

Tänk smart med maten

Desto mer mat ni kan ha med er desto bättre. Planera för dagens mål och ha med er matsäck och snacks så ni slipper lägga onödigt mycket pengar på utemat.

Vill du ha flera smarta tips för din privatekonomi? Besök Advisas blogg för fler sätt att spara pengar och göra smartare ekonomiska val! Det finns många sätt att enkelt spara mer pengar till familjens semesterkassa.

Gratis aktiviteter för en semester med barn

Det allra bästa är såklart om ni kan roa barnen – och er själva – med att göra saker som är helt gratis. Och det finns faktiskt en hel del! Här är våra bästa tips för roliga gratisaktiviteter med barn.

Besök en strand eller en park med pool.

Spela någon sport med barnen.

Besök ett gratis lekland.

Besök en djurpark med gratis inträde.

Att bada är alltid populärt bland barnen – och det finns flera familjevänliga gratisbad runt om i Sverige. Många parker har också fotbollsmål och med en boll kan man ha mycket kul. Eller spela lite tennis på en kommunal plan?

Att besöka lekland kan ofta kosta en slant – men vissa erbjuder gratis inträde för barn fram till en viss ålder. Kolla vad som gäller hos de lekland där ni vill semestra!

Det finns också flera djurparker som erbjuder gratis inträde. Det är oftast de med mer “vanliga” svenska djur – men det brukar alltjämt vara väldigt uppskattat hos de flesta barn.

Billig semester med barn i södra Sverige

Ska du på semester med barn i södra Sverige är Ängelholms Hembygdspark ett hett tips. De har en stor lekplats och även en djurpark med hästar, rådjur och getter med chans för barnen att få klappa djuren.

Billig semester med barn i Mellansverige

Ett stenkast från Södertälje centrum ligger Torekällberget – en stor, gratis lekplats och djurpark för barn. De anordnar regelbundna evenemang och man kan också få följa med djurskötarna när de matar djuren. 

Bor du i Stockholm är det en smidig – och billig – lösning att ta pendeltåget hela vägen ner till Södertälje och Torekällberget!

Billig semester med barn i norra Sverige

Ska du semestra med barnen i norra Sverige är Jamtli i Östersund ett säkert kort. Eller vad sägs om läge att träffa djur som fjällko, jämtget och klovsjöfår?

På det tillhörande friluftsmuseet har de också flera utställningar och aktiviteter anpassade för barn – samt en avdelning för klassiska barnprogrammet Fem myror är fler än fyra elefanter!

Från

Advisa.se