Detta är ett annonssamarbete

Din guide till stolstillbehör

3 juni 2022 13:02

Den här texten är sponsrad.

Hur många timmar sitter du på din stol varje dag? För att du ska trivas på ditt arbete och få en bra arbetsdag behöver du de verktyg som krävs för att skapa en trivsam samt ergonomisk arbetsmiljö. Med en bra och ergonomisk kontorsstol, ett skrivbord som är anpassat efter dina behov, golvskydd och ståmatta skapar du rätt förutsättningar. Det finns ett stort utbud av stolar samt sittmöbler för kontoret och arbetsplatsen. Det är bra att välja mellan ergonomiska kontorsstolar, sadelstolar, balans stolar och sittbollar. Ibland är det bra att variera sittplats för bättre välmående

Stolar och dess tillbehör

Det är lite roligt att tänka att stolar har så många tillbehör. Det finns alltifrån möbeltassar, täckkåpor, dynor, stolsöverdrag och kopplingsbeslag. Dessa är bara några exempel. Det finns andra små delar och prylar också. Det är bra om du till exempel har tappat bort en viktig del eller vill ge din stol ett uppdaterat utseende. Oavsett om du behöver ett armstöd, hjul eller nackstöd för dina stolar så, köp stolstillbehör här.

Med nya dynor kan du göra din stol ännu skönare. Med möbeltassar under stolsbenen skyddar du golvet från repor och märken. Du kan lätt välja de tillbehör du behöver för att göra dina stolar ännu skönare och anpassade efter ditt hem.

Ergonomisk arbetsmiljö med rätt kontorsstol

Att sitta rätt under arbetsdagen ökar ditt välmående. Med en ergonomisk kontorsstol eller skrivbordsstol får du en sittställning som är bra för dig och ger rätt förutsättningar för en bättre hälsa och minimerar risken för arbetsskador.

Om du sitter ner mycket under arbetsdagen, sliter du också på golvet under stolen. Därför är det viktigt med ett golvskydd som skyddar golvet. En fotstöd är bra om du känner att du behöver få upp benen i rätt nivå. Det är extra bra för dig som är kort då det är bra att avlasta benen om du inte når ner med fötterna.

Det är viktigt med en varierad arbetsställning då det ökar blodcirkulationen och skapar en rörelse i kroppen. Står du upp ofta vid ett höj- och sänkbart skrivbord, är en ståmatta något som du bör ha. Den ger ett avlastande stöd för dina leder, knän och gör att du kan stå upp under längre perioder.

Det finns flera alternativ om du vill få en mer ergonomisk sittställning under arbetsdagen. Med en sittboll, balansstol och sadelstol får du en bättre sittställning då dessa hjälper dig att arbeta med överkroppen för att stabilisera din överkropp. Du får ett mer aktivt sittande och får hjälp att bygga upp muskulaturen. Det ger en bättre hållning och kommer att förebygga eventuella arbetsskador.


 

Från

lomax.se