Håll dig uppdaterad på spelmarkanden

17 mars 2022 16:09

Den svenska spelmarknaden fortsätter att växa, visar en ny rapport från Spelinspketionen. För den som vill hålla sig uppdaterad på alla turer och svängar finns informationssidan Kelbet.se nära till hands.

Att det är mycket som händer på den inhemska spelmarknaden förvånar nog ingen. Sedan det blev möjligt för icke-statliga aktörer att bedriva hemsidor för caisnospel och betting har det internationella intresset varit stort. En bra bit över hundra spelbolag har ansökt om att få sin del av kakan, varav 92 stycken har aktiva licenser i dag. Vissa har helt enkelt fallit bort i den tätnande konkurrensen.

För att hålla sig uppdaterad om vad som egentligen sker i spelsverige finns jämförelse- och informationsajten kelbet.se som fokuserar just på den svenska spelmarknaden. Utöver lättnavigerade topplistor med rekommenderade aktörer finns även djupgående recensioner och nyhetsartiklar, som inte bara underlättar ens val av spelsida utan också hjälper en att hålla sig uppdaterad på en snårig marknad.  

Spelbolagens omsättning ökar ytterligare

I en nyligen publicerad rapport hos Spelinspektionen – myndigheten som ansvarar för att kommersiellt spelande utförs lagligt och tryggt i Sverige – framkommer det att det gångna kvartalet har varit gynnsamt för landets spelmarknad. I perioden juli-september omsatte de svensk-licensierade spelbolagen 6,3 miljarder kronor, vilket är en ökning med nästan fem procent sett till motsvarande period i fjol. 

Detta innebär att den svenska spelmarknaden än så länge har omsatt 19,1 miljarder kronor. I början av 2022 får vi den slutliga totalen där det tydligt kommer att framgå hur mycket den totala omsättningen skilde sig mot 2020. Med största sannolikhet kommer det också att framgå hur mycket svenskarna även spelade hos aktörer utan svensk licens, ett estimat som tas fram av H2 Gambling Capital. 

Låg kunskap om den svenska licensen

Den svenska spelmarknaden är uppbyggd efter ett licenssystem där endast spelbolag som har beviljats med en statligt försedd spellicens får vara aktiva. Detta för att staten ska kunna återta kontrollen över en skenande marknad och samtidigt kunna ställa krav på de licensierade aktörerna, krav som vidrör allt från hantering av användardata till spelbolagens annonsering.

Trots denna enorma satsning finns det en låg kunskap hos de svenska spelarna om den svenska licensen. I en tidigare rapport från Spelinspektionen anger bara fem procent av de tillfrågade att de kan skilja på ett licensierat från ett icke-licensierat alternativ. På Kelbet.se är det enkelt – alla sidor som lyfts fram har fått statens kvalitetsstämpel i form av en licens. Oavsett om det rör sig om betting eller casinospel. Att välja rätt ska vara enkelt och detta är det hos Kelbet.

Från

Kelbet.se