Efter hårda slaget – dags för ny folkracetävling

Det har varit ett annorlunda år för folkraceälskarna. Så också för Beatrice Ågren Karlsson, en av de största folkrace-profilerna i vår trakt. "När vi beslutade att ställa in Semesterracet var det fruktansvärt", säger hon.

Vimmerby 5 september 2020 11:00

När vi når henne är hon dock på betydligt bättre humör. Det har hunnit gå en tid sedan Semesterracet ställdes in och Beatrice Ågren Karlsson och Vimmerby MS är mitt uppe i planeringen inför en annan folkracetävling, nämligen Höstracet i Vimmerby den 3 oktober. 

– Vi tog beslut om att arrangera tävlingen för två veckor sedan. Men det kommer inte att bli två eller tre dagar, som tanken var först, utan vi kommer bara att hålla den under en dag, säger Beatrice, som är med i folkracekomittén i VMS. 

Från början var planen att möjligtvis förlänga Höstracet för att kompensera för det inställda Semesterracet. På grund av att restriktionerna och läget kring coronapandemin inte förändrats allt för mycket på sistone så blir det alltså inte så.

– Nej, vi tar det säkra före det osäkra och kör en dag utan publik. Hade man nu lyft restriktionerna och höjt till 500 personer så hade det nog ändå inte förändrat någonting för oss. Då hade vi nog behövt ha numrerade sittplatser för publiken och eftersom vi inte har några läktare så hade det blivit svårt, säger Ågren Karlsson.

Däremot blir det ändå närmare 500 personer som kommer att finnas på plats vid Höstracet. 

– I dagsläget har vi runt 130 seniorer anmälda och var och en får ha med sig två mekaniker. Förare, mekaniker och funktionärer räknas inte in i restriktionerna. Säg att det blir 150 förare med två mekaniker var så är vi uppe i 450 personer, samt att vi har många funktionärer, säger hon. 

Att VMS till slut kan arrangera en tävling efter den ovissa våren och sommaren är givetvis positivt. Klubbens stora flaggskepp Semesterracet fick som bekant ställas in, vilket var ett hårt slag för VMS men också för tävlingsledare Ågren Karlsson. 

– När vi beslutade att ställa in Semesterracet var det fruktansvärt. Det är lite svårt att beskriva hur det var den veckan tävlingen egentligen skulle varit. Det var en jobbig vecka, men det var ett tvunget beslut. Vi hade inget alternativ, säger hon. 

Samtidigt ser hon nu fram emot den 3 oktober. 

– Det är en konstig känsla att inte kunna göra som man vill och ha publik, men det är väldigt kul att vi kan få till något ändå. Vi har kommit långt i planeringen och ser vi till anmälan och hur det har sett ut på andra race på sistone så verkar det blir fullt. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco

Ämnen du kan följa
Vimmerby MS
Motorsport

Stor glädje för VMS: "Kan inte säga något annat"

Enduro

Efter skräckskadan – nu siktar mästaren på världseliten

Enduro

Bjerkert: ”En ära att bli förbundskapten”

Enduro

Vimmerbyförare blir förbundskapten

Enduro

VMS-Bengtsson kan bli unik i Sverige

Visa fler
Läs mer!
Folkrace

Toppföraren om beslutet: "Hårt slag för arrangören"

Folkrace

Hela släkten påverkas: "Blir en stor tomhet"

Folkrace

Semesterracet ställs in: "Klubben mår inte bra av det"

Folkrace

Årspremiär i Gnagaredalen: "Annorlunda men bra tävling"

Folkrace

Malve överraskade alla – vann i sin andra tävling

Visa fler