Första grundskolan övergår till distansundervisning

Efter fortsatt smittspridning har kommunen beslutat att hela högstadiet på Vimarskolan ska övergå till distansundervisning resten av året. "Förhoppningsvis blir verksamheten så lite lidande som möjligt", säger barn- och utbildningschef Ola Karlsson

Vimmerby 1 december 2020 14:56

Från onsdag och resten av höstterminen går alla högstadieklasser på Vimarskolan över till distansundervisning. Det har barn- och utbildningsförvaltningen beslutat efter flera bekräftade fall i snabb takt. 

– Det sker i samråd med smittskyddet i Region Kalmar. Även om undervisning med pedagoger och elever på plats är det bästa, så är beslutet självklart i den situation vi befinner oss. Det är dessutom i slutet av en termin, det hade varit svårare vid terminsstart med nya elever på skolan, säger Ola Karlsson, barn- och utbildningschef.

 

I nuläget finns mer än 15 bekräftade fall av covid-19 på skolan. Men det är inte antalet som ligger bakom beslutet.

– De senaste dagarna har nya bekräftade fall kommit i tät följd, så det är snarare intensiteten. Enligt smittskyddsläkaren har vi allmän samhällsspridning i Vimmerby så det går inte att säga att det är skolan som står för smittspridningen. När smittan finns i grupper på skolan är det här ett sätt att minska spridningen och vi hoppas att de involverade följer restriktionerna även utanför skoltid.

Hur kommer det att fungera praktiskt?

– Det finns en bra beredskap och de signaler vi fått efter man kört distansundervisning med fyra klasser är att det fungerat över förväntan. Men det finns alltid elever som behöver komma till skolan av olika skäl, och den möjligheten finns även fortsättningsvis.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Rebecca Forsgren Malmström

Ämnen du kan följa
Coronautbrottet - Skola
Vimmerby

Unga företagare lanserar coronasmart affärsidé

Vimmerby

Jullovet är slut: "Får göra den här uppoffringen"

Sverige

Beskedet: Gymnasieskolorna stängs

Vimmerby

Här utrustas personal i skolmatsalar med visir

Hultsfred

Eleverna får 36 kronor till maten de lagar hemma

Visa fler
Läs mer!
Vimmerby

Kommunens svar om skolorna: Det kan få oss att stänga

Vimmerby

Vimmerbyborna ökar sitt välgörenhetsengagemang

Vimmerby

Nyblivna föräldrar under pandemi - så har det funkat

Nyheter

Överstegsfintar, bredsidor - och handsprit