Kritiskt tillstånd för nedkyld man

På tisdagsförmiddagen påträffades en nedkyld man i centrala Eksjö. Nu söker polisen vittnen, eftersom det finns misstankar om brott.

Eksjö 2 februari 2021 15:19

Det var klockan 10:38 som mannen anträffades av ambulanspersonal på Industrigatan i Eksjö, efter att en privatperson slått larm. Mannen fördes omedelbart till sjukhus.

"Polisen åkte till sjukhuset för att undersöka vad som hänt mannen. Mannens tillstånd är kritiskt, av oklar anledning. Det verkar dock som att mannen kan ha utsatts för brott och av den anledningen har polisen påbörjat en utredning om misshandel", skriver polisen på sin hemsida.

Fyndplatsen på Industrigatan är avspärrad för en kriminalteknisk undersökning. Polisen vill nu ha hjälp av allmänheten. "Alla iakttagelser från området omkring Industrigatan i Eksjö under natten och morgonen kan vara av stort värde."

Strax efter klockan 15:00 på tisdagen var Vimmerby Tidning i kontakt med Dennis Johansson Strömberg, presstalesman på polisen. Då sa han så här:

– En förundersökning gällande vållande till kroppsskada och misshandel har inletts. Det finns ingen misstänkt eller frihetsberövad i nuläget.

Här är läget med mannen?

– Det är fortsatt kritiskt.

Har ni pratat med honom?

– Nej, han är inte talbar.

Dennis Johansson Strömberg poängterar att polisen vill komma i kontakt med personer som kan föra utredningen framåt.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Michael Nordin

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Eksjö

Man häktad för mordet i Eksjö kommun

Eksjö

Mannen som misstänks för mordet i Eksjö är nu hörd

Eksjö

Kvinna från Eksjö försvunnen – återfunnen i olycka

Eksjö

Försvunnen 80-årig man hittad

Eksjö

Misstänkt mordförsök – man livshotande skadad

Visa fler