Överstegsfintar, bredsidor - och handsprit

Theo Lindström, 11, tycker att sommarfotbollskolan är bra. "Vi får extra träning och kan lära oss mer".
Theo Lindström, 11, tycker att sommarfotbollskolan är bra. "Vi får extra träning och kan lära oss mer".

I sista minuten beslöts att landslagets fotbollsskola skulle bli av. Idag är ledare och deltagare överens om att det var rätt beslut. Kanske är den extra viktig just i år.

Nyheter 15 juni 2020 20:30

Det är fullt av folk på Ceos konstgräsplan och naturgräsplanerna runt omkring. Barn i sex- till tolvårsåldern iförda signalgula västar jagar varandra, kryper på gräset och nickar bollar. Men det var bara en hårsmån ifrån att sommarens fotbollsskola inte blev av. Först någon vecka in i maj kom beslutet att köra.

– Nu känns det helt rätt! Det märks att behovet är större än vanligt under pandemin, säger huvudansvarig David Lindgren.

 

Albin Karlsson som tränar VIF:s U21-lag, håller med:

– Att vara barn i Coronatider är nog jobbigare än många tror, säger han.

– Jag som är lärarvikarie märker att många barn tappar glädjen i vardagen när den ena saken efter den andra ställs in. Är man lite äldre så förstår man varför man inte kan åka på match och sånt, men de små ser bara att de inte får göra det de tycker är roligt. Då är det extra kul att det här faktiskt händer.

 

Att suget efter evenemang är stort märks också bland barnen, 147 anmälningar är rekord. Med så många spelare på plats har man ansträngt sig extra för att följa restriktionerna. Mellanmålet är begränsat till frukt och Festis för att ingen ska bre mackor, deltagarna duschar och byter om hemma, och det är fler ledare på plats än tidigare år.

Anton Tinglöv, 8 år, är på sommarfotbollsskolan för första gången, och han älskar det.

– Det bästa är att man får träffa kompisar, säger han.

Landslagets fotbollsskola pågår fram till den 18:e juni.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa