Positiva besked för FBSK: "Kavla upp ärmarna"

Silly season är i full gång. Här är klubben som har fått en rivstart. "Vi har fått sköna besked", säger Henrik Blomberg i Frödinges sportgrupp sedan målkungen är klar för en fortsättning och där också två nya spelare presenteras.

Frödinge 21 oktober 2020 11:13

Det ena ger det andra. För Frödinges vidkommande kan man peka på just det. I går (tisdags) kom nyheten att Vimmerbyspelaren Niklas Gunnarsson är klar som assisterande tränare. Där får han lillebrorsan och lagets kanske mest värdefulle spelare, Alex, som lagkamrat. 

– Om jag förstår det rätt så var tanken att Alex skulle testa med en del klubbar, men nu har han bestämt sig för att spela vidare hos oss och det är naturligtvis mycket glädjande, säger Henrik Blomberg. 

Alex toppade den interna skytteligan med sex fullträffar. 

 

På pluskontot kan nu FBSK även räkna in de färska nyförvärven Ilias Fayaz och Oscar Andersson. 

– Det verkar vara två kanonkillar och även duktiga spelare. Ilias har vi haft spaning på en längre tid, inte minst av den anledningen att han bor i Frödinge. Det känns extra kul att få in två yngre killar i truppen.

Ilias Fayaz är yttermittfältare/forward och kommer närmast från spel i BK Boston. Oscar Andersson spelar mestadels ytterback och kommer från Vimmerby IF. 

Har ni fler nya spelare på radarn?

– Ja, vi hade flera spelare som testspelade med oss och utöver dem har vi andra killar som är intressanta. Vi hoppas få in några nya till. 

Det ser ut som att 2021 kan bli ett trevligt år fotbollsmässigt?

– Den här säsongen var så konstig med coronan. Nu kände vi att vi ville kavla upp ärmarna i ett tidigt skede och ta nya tag. Jag tror det var viktigt att vi kunde göra klart med Niklas Gunnarsson. Det kan förhoppningsvis hjälpa oss och ge ringar på vattnet. 

Tappar ni några spelare?

– Inte vad vi känner till. 

Henrik Blomberg är inte bara nöjd med starten på bygget av nästa års trupp, han lyfter även fram teamet i fotbollssektionen. 

– Det fungerar jättebra och vi har ett nära samarbete med varandra där vi verkligen hjälps åt. 

Utöver Blomberg sitter Kåre Karlsson, Amanda Sundberg, Peter Norlin, Lasse Gunnarsson och Dick Johansson med i sektionen. Frödinge-Brantestad slutade på sjunde plats i Vetlandasexan den gångna säsongen. Laget tog sju poäng på åtta matcher. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Torbjörn Allvin

Ämnen du kan följa
Frödinge/Brantestad SK
Fotboll

Lokala klubben fortsätter rusta: "Känns jättebra"

Fotboll

Lämnar Frödinge för Åtvidaberg

Fotboll

Här är alla målskyttar i Frödinge senaste decenniet

Fotboll

Stark värvning av Frödinge: "En jätteduktig spelare"

Fotboll

Frödinge vände på steken i derbyt

Läs mer!
Fotboll

Tränarens besked: "Jag fortsätter nästa säsong"

Fotboll

Lokala klubben fortsätter rusta: "Känns jättebra"

Fotboll

Lokale succétränaren: "Har egentligen bestämt mig"

Fotboll

Förre VIF-spelaren blir assisterande tränare i FBSK

Fotboll

Efter avancemanget: "Känns speciellt att få möta VIF"

Visa fler