KLART: Här är VIF:s avgörande beslut om Bullerby Cup

Det blir ingen Bullerby Cup i sommar. Det är det definitiva beskedet från Vimmerby IF. "Det är extremt tråkigt", säger ordföranden Stefan Bragsjö.

Fotboll 4 juni 2020 17:35

Den senaste tiden har flera populära sommarevenemang ställts in. Nu har även Vimmerby IF lämnat ett negativt besked.

Föreningen har inväntat nya direktiv från Folkhälsomyndigheten – i hopp om att det skulle gå att arrangera Bullerby Cup trots allt.

Vid klockan 15:20 idag startade en presskonferens, där myndigheten tillsammans med regeringen uppdaterade sina riktlinjer för sommaren. Det blir en del lättnader i restriktionerna. Bland annat tillåts längre resor. Men för Vimmerby IF:s del är det inte tillräckligt stora lättnader för att det ska gå att arrangera Bullerby Cup i slutet av sommaren.

Istället har VIF definitivt beslutat att cupen ställs in. Det bekräftar David Lindgren, som är verksamhetsansvarig i föreningen.

– Efter dagens presskonferens har vi pratat ihop oss och kommit fram till att vi tyvärr måste ställa in Bullerby Cup i år, säger han.

undefined
"Extremt tråkigt. Särskilt för alla barn och ungdomar som hade behövt det här mer än någonsin. Men ändå ett lätt beslut med tanke på trygghet och smittorisk" säger VIF-ordföranden Stefan Bragsjö.

Så här säger Vimmerby IF:s ordförande Stefan Bragsjö i en första kommentar:

– Det är extremt tråkigt, framför allt för de barn och ungdomar som vill komma. Vi har ett jättehögt intresse, men vi vill absolut inte riskera att bidra till att sprida smittan. Så sett till tryggheten är det ändå ett lätt beslut.

Uppskattningsvis skulle runt 2 500 och 3 000 barn- och ungdomar delta i årets turnering.

– Det är dem det är mest synd som, nu mister de en del av en aktiv fritid och gemenskap som fotbollen ger och det i en tid när det kanske är viktigare än någonsin, men som sagt jag har full respekt och förståelse för att det måste bli så här, säger Stefan Bragsjö.

Bullerby Cup har arrangerats varje sommar sedan 1976. I takt med coronakrisen har risken att årets upplaga inte skulle gå att genomföra vuxit.

– Vi ser hur hela samhället påverkas och drabbas på olika sätt, så vi har vant oss vid tanken att det skulle kunna bli så här, säger Stefan Bragsjö.

Vad innebär det här för Vimmerby IF?

– Bullerby Cup är vårt flaggskepp och precis som hela föreningens övergripande mål riktad till barn- och ungdomar. Men vi har gått ner på lågvarv och bantat våra kostnader så mycket vi kan och tagit höjd för det som sker. Nu är siktet att ta oss ur det här och det gör vi, men det krävs ett tufft jobb.

– Det är också väldigt värdefullt att våra samarbetspartner och sponsorer är med oss fullt ut även i år, säger han.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa