Polisen söker fler svar från Ydreborna

Ett par hundra svar i Kinda, men bara ett 30-tal i Ydre. Polisens kartläggning av tryggheten i lokalpolisområde Linköping går nu in i sista veckan.

Kinda kommun 16 oktober 2019 08:00

– I Ydre skulle vi absolut vilja att fler går in på vår hemsida och fyller i enkäten. Trygg som otrygg, det kvittar, bara vi får en tillräckligt bra bild av hur kommuninvånare upplever tryggheten, konstaterar kommunpolis Sofia Hedberg.

Det var i slutet av augusti som lokalpolisområde Linköping, som en del av sin medborgardialog för 2019, gick ut med en digital enkät. Med ett antal frågor vill de ta reda på hur medborgarna i de olika kommunerna upplever tryggheten, om det finns specifika platser som är otrygga och vad de tycker poliserna bör prioritera i sitt arbete. 

– Vi har genomfört de här enkäterna på lite olika sätt genom åren. Ibland har vi anordnat ett möte med kommunen, ibland har vi stått på torget, men det här är ett sätt att ge en bredare möjlighet till synpunkter, förklarar Hedberg och fortsätter: 

– Just att vara ute och prata med medborgarna är ju det vi vill, men vår tid räckte inte riktigt till för att vara ute och fylla i enkäterna manuellt. Det tog för lång tid i förhållande till hur många svar vi fick in. Vi tycker dock att medborgardialog är något vi har under hela året, i vårt vardagliga arbete.

Under tidigare år har en stor del av Kinda- och Ydrebornas otrygghet handlat om trafikfrågor, men också så kallade tillgreppsbrott, något som har legat till grund för polisens medborgarlöfte. 

– Vi har sagt att enkäten ligger ute på vår hemsida i alla fall fram till den 20:e oktober, avslutar Hedberg.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa