"Musiken är lite av min egen terapi"

När känslorna tar överhand har Jenny Wall alltid musiken. I veckan släpper hon en ny, minst sagt genomarbetad, låt. Ett viktigt avstamp efter en annars omtumlande tid.

Musik 7 oktober 2019 11:07

Inne i det vita huset, som tidigare var hennes farfars, strömmar tonerna ur högtalarna. Pianot, gitarrerna, målarfärgen och leran, det är kreativiteten som genomsyrar hemmet. Här, på barndomsgården i Killingevid, några kilometer utanför Kisa, bor Jenny Wall tillsammans med sambon Anton Pettersson. Närheten till familjen har varit extra viktig för henne under den senaste tiden. I somras förlorade hon nämligen sin far, och på ett ögonblick vändes vardagen upp och ned.

– Ofta när jag har känslor som jag inte kan hantera så blir det en låt, musiken är lite av min egen terapi. Nu handlar nästan hela min tillvaro om att bearbeta olika känslor, och det som hände har liksom gjort att jag fått en tankeställare, berättar Jenny Wall, tar en paus, värmer händerna på kaffekoppen och fortsätter: 

– Jag har tänkt att jag nu, i höst och vinter, ska sätta mig ner och fundera på vad jag verkligen vill med musiken. Den är alldeles för viktig för mig för att jag bara ska rycka på axlarna och köra på i det här läget. Även om det är en fantastisk bonus att andra personer berörs av det jag gör är grunden, och det absolut viktigaste, att musiken gör att jag mår bra.

Sedan ett drygt år tillbaka driver hon en enskild firma, där musiken kombineras med foto, make up och konst. Visserligen kämpar hon fortfarande med att, som egenföretagare, hitta rätt struktur, men det är verksamheten som just nu ger henne en kontinuitet i vardagen.

– Företaget startade jag för att kunna satsa mer professionellt på det jag vill göra, och det är väldigt kul, men just nu kan jag inte säga att jag har någon vision. Den här låten, som jag släpper nu, har redan varit på tapeten länge.

I "Sprucket Glas", som släpps på söndag, försöker Jenny Wall att sätta ord på sin egen tonårsrevolt.

– Det blir alltid så diffust när jag försöker förklara mina låtar. Det jag skriver är sånt som jag inte kan filtrera ut när jag pratar, så det är nog bättre att jag låter den få tala för sig självt.

Trots att hon bara är 23 år gammal har hon hunnit med tio år på scenen och lika många låtar på Spotify. Var det hela bär av, det får tiden utvisa. 

– Min plan just nu är faktiskt att göra en plan. Frågar du mig om ett halvår har jag säkert stenkoll men innan dess ska jag nog gå under jord litegrann och bara ägna mig åt skrivandet, avslutar Jenny Wall. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

Ämnen du kan följa
Läs mer!

Lokal dansbandstrummis prisas av allsångsförening

Lokal dansbandstrummis prisas av allsångsförening

Första torgfesten sen 2019 lockade många besökare

Första torgfesten sen 2019 lockade många besökare

Kisa firade valborg i Sommarro vid Föllingens strand

Kisa firade valborg i Sommarro vid Föllingens strand