Dramatisk räddning: "Lyckades hålla huvudet över ytan"

Räddningspådraget vid Gissen fick ett lyckligt slut. Den person som gått genom isen kunde räddas. "Personen lyckades hålla huvudet över vattenytan".

Storebro 24 januari 2021 11:42

Det säger Kenneth Söderberg vid räddningstjänsten i Vimmerby.

– Personen är uppe ur vattnet, allt gick lyckligtvis bra. Det är alltid oroligt när det handlar om vatten och drunkningstillbud. I det här fallet ska personen ha lyckats hålla sitt huvud över vattenytan, från larm till personen räddats.

Larmet om ett drunkningstillbud i de södra delarna av Gissen i utkanten av Storebro gick ut vid klockan 11:35 på söndagen.

Det blev ett stort räddningspådrag med styrkor från Vimmerby och Hultsfred på plats. Även dykare från Västervik larmades.

– De kunde vända hemåt, sedan vi fått klart för oss att det inte var fler personer i vattnet och att personen var uppe ur vattnet, säger Kenneth Söderberg.

Enligt uppgift ska personen ha befunnit sig 50-100 meter från land, när isen brast. Närmare vad som hänt vet inte Kenneth Söderberg. Men isarna uppges vara lömska.  

– Personen ska ha legat i vatten i omkring 20 minuter, säger Kenneth Söderberg. Klockan 12.05 kunde styrkorna lämna och avsluta räddningsinsatsen. Det är alltid skönt att höra att allt gått bra och att styrkorna kan vända hem med gott resultat. 

Förutom räddningstjänsten kallades också polis och ambulans till platsen. Personen ska dock inte ha varit i behov av sjukvård.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa