Ica-Pelle om resorna: "Det här känns dubbelbottnat"

Fria resor – men ingen Bullerby Cup. Två beslut som påverkar handeln i Vimmerby. ”Totalt räknar vi med mindre försäljning och har inte samma bemanning i sommar”, säger Pelle Lindqvist på Ica Kvantum.

Vimmerby 5 juni 2020 17:54

De hävda reserestriktionerna tas emot med blandade känslor.

– Inte helt enkelt, det här känns dubbelbottnat. Beslutet får man ju ta som ett kvitto på att vi kommit en bit på väg ur krisen men det bygger fortfarande mycket på eget ansvar. Det finns viss risk att det förflyttar sig saker hit istället, samtidigt är man naturligtvis glad om det skulle komma lite turister till stan, som vi alla är beroende av, säger Pelle Lindqvist, Ica Kvantum.

 

Han tror att det begränsade insläppet i Astrid Lindgrens Värld bromsar.

– De flesta som åker hit har väl tanken att besöka ALV. Får man inte biljett åker man nog inte hit i samma utsträckning.

Tove Karlstedt, som driver Vimmerby Bokhandel med Annicha Gustafsson, har svårt att gissa effekten av fritt inrikes resande.

– Omöjligt att säga. Det kan bli så att alla ska ut och resa, men lika gärna att folk väljer att stanna hemma ändå. 

 

Det väntade beslutet om att Bullerby Cup ställs in ger ringar på vattnet i handeln.

– Bullerby Cup är en av våra största veckor på hela året, ihop med Semesterracet. De eventen tillför både oss och handeln i stort mycket över sommaren och vi räknar med mindre försäljning i år. Det hanterar vi genom att inte lägga samma schema och bemanning, vi hade rekryterat in 40 sommarmedarbetare men vi stannar någonstans på 28-30. Men det finns branscher som är hårdare ansatta, så man får ändå vara ödmjuk, säger Pelle Lindqvist.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa