Oro bland cafeägare efter ALV:s stängning

Det plötsliga beskedet från Astrid Lindgrens värld att parken kommer att stänga för säsongen slår hårt mot caféer och serveringar i staden.

Vimmerby 29 juni 2020 06:00

Simon Sauma, ägare av Café Royal, har varit i branschen länge och vet att sommaren är den tiden på året som de får in den största delen av inkomsten, mellan 60 och 70 procent. Det plötsliga beskedet om att Astrid Lindgrens värld kommer att stänga för säsongen gör Simon Sauma orolig.

– Vi kommer kämpa på våra knän, säger han.

 

Simon Sauma hade hoppats på att det skulle komma en del turister nu när det blivit bättre väder – trots coronapandemin. Nu är han inte lika hoppfull längre. Han menar att det kommer att påverka mycket då han satsat både på caféet och hamburgerrestaurangen Frasses som han också äger. Han tycker att det är fel beslut i fel tid.

 

Kerstin Einarsson som driver café Bakfickan, försöker att vara positiv men finner det svårt.

– Jag är optimistisk, säger Kerstin Einarsson som driver Bakfickan.

Hon beskriver situationen som att hon sitter på två stolar. Hon tänker både på sitt företag samtidigt som hon tänker på coronapandemin. Rädslan för att hon ska behöva permittera sin personal är den största oron efter Astrid Lindgrens Världs besked. Men hon hoppas på att det ska gå ändå.

– Jag tror på att det kommer gå runt, säger hon.

 

Kerstin Einarsson hoppas på att det kommer komma turister som vill se staden också, och inte bara Astrid Lindgrens värld. Hon säger också att Vimmerbyborna har varit duktiga på att stötta och gå ut och äta trots pandemin.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa