Tjugo jobb hotas på Vimmerbyföretaget

Tjugo jobb är fortfarande hotade på V-Tab i Vimmerby. Förhandlingarna om varslet har inte kommit så långt. "Vi anser att nedskärningen inte är i paritet med nedgången" säger fackklubbens ordförande Patrik Andersson.

Vimmerby 24 juni 2020 16:05

Peder Schumacher, vd för V-Tab, bekräftar nu att varslet som lades för snart en månad sen handlar om 20 tjänster i produktionen vid tryckeriet i Vimmerby. 

– Ja, det är 20 som vi lagt som varsel, sen får vi se hur det ser ut.  Vi håller på att förhandla, det har inte hänt så mycket mer, säger Peder Schumacher.

 

Varslet lades för att V-Tabkoncernen drabbats av nergång i coronapandemins spår. Peder Schumacher ser ännu ingen lättnad, snarare tvärtom.

– Vi är starkare drabbat just nu, vi fick inte den kraftiga smällen först som många övriga fick, utan den har mer kommit nu, så vi märker tydligt av corona, säger han.

 

Patrik Andersson är klubbordförande för GS– facket på V-Tab i Vimmerby. 

– Det här är en riktigt tung bit för oss att ta. 20 anställda motsvarar 25 procent av det totala antalet på 80 kollektivare i produktionen, säger han.

 Klubben har en annan syn på varslet än arbetsgivaren.

– Nedskärningen är inte i paritet till takten som vi har tappat, i och med det menar vi att det finns andra vägar. Därför har vi anlitat en löntagarkonsult som ska titta på de delarna, säger Patrik Andersson.

 

Hur är stämningen bland de anställda?

– Det är mer än uppgivet. Vi har haft mer eller mindre årliga varsel och uppsägningar och man tänker; "Nej, inte en gång till" säger Patrik Andersson.

Peder Schumacher bedömer att förhandlingarna kan bli klara tidigast i augusti.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa