”Var beredda på att det skulle vara annorlunda i år”

Med åtgärder för att undvika smittspridning fick besökarna ta del av en ovanlig premiär på Astrid Lindgrens Värld.

Vimmerby 17 juni 2020 18:15

– Vi kände att det var viktigt att öppna för att ge möjlighet till barn och familjer att få uppleva något. Det märkte vi idag på morgonen när barnen sken av lycka för att få träffa Kling och Klang och Fröken Prysselius. Så det känns härligt att få erbjuda det även om det är till ett begränsat antal, menar parkens vd Jocke Johansson. 

 

Bland de som gett sig till parken för premiären fanns familjen Cavka från Östhammar.

– I år är det nytt för alla. Jag tycker att de flesta respekterar situationen och håller distans till varandra, säger Sanel Cavka.

– Det är fjärde gången vi är här och normalt är det smockat med folk, så det känns lite udda. Ingen trängsel någonstans. Det enda som är synd är att så få kommer in på föreställningarna men man får helt enkelt prioritera och vara där i tid. 

Vimmerbybo Els-Marie Ohlsson var på plats med barnbarnet Belle Thorén. 

–Det är Belles första besök och det har gått över förväntan. Det är roligt att de har öppnat och viktigt för vårt samhälle. Jag upplever att vi har kunnat hålla distansen, det enda var när folk köade för att komma in till Pippi-föreställningen, då var det lite tätt. 

Emma Andersson höll uppsikt medan barnen Nellie och Casper Holmberg lekte intill piratskeppet vid den nya Villa Villekulla miljön.

– Miljön här är fantastisk och det har verkligen blivit en förbättring. Men 50 personer i publiken känns väldigt lite på en så stor läktare. Det är lätt att barnen blir besvikna om man inte kommer in. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa