Karpen i Ånglegöl är större än någonsin

Den väldiga karpen har blivit en bekant följetong bland sportfiskarna i Ånglegöl. Den senaste noteringen ligger på 17,8 kilo.

Virserum 11 augusti 2023 16:00

Fiskevattnet Ånglegöl utanför Virserum har en egen sida på sociala medier. Några av bilderna på sidan har det gemensamt att de visar olika sportfiskare som poserar med samma stora karpfisk.

– Den har varit uppe och vänt några gånger under årens lopp, säger Johan Nelson från Virserums sportfiskeklubb om karpen som bara växer och blir större för varje gång den dras upp.

– För någon månad sedan vägde den 17,1 kilo men när den drogs upp på nytt nu i veckan låg den på 17,8 kilo.

Hur stor kan karpen bli?

– Vi hoppas att den ska komma upp i 20 kilo så småningom, säger Johan Nelson om karpen som fiskas enligt modellen "Catch and release", det vill säga Fånga och släpp tillbaka.

undefined
Joakim Thuresson fångade den 17,8 kilo stora karpen i Ånglegöl.

Mannen som senast fick upp den rekordstora karpen heter Joakim Thuresson och är bosatt i Lund. Det var under en semestervistelse hos föräldrarna som han gav sig ut på den lyckade fisketuren.

– Det var faktiskt en överraskning att jag fick upp henne den här gången. Det var inget jag hade räknat med, säger den nuvarande rekordhållaren.

Du säger "henne" om fisken?

– Ja, med tanke på att fisken är väldigt stor om magen så är jag nästan säker på att det är en hona. Den har nog en massa rom där inne i magen, säger Joakim Thuresson som fick jobba mellan 15-20 minuter med att få upp den stora fisken på landbacken.

Skulle du vilja träffa henne igen?

– Ja, det skulle jag ju absolut vilja göra men för min del får det gärna dröja några år innan vi ses nästa gång. Då har hon nog vuxit till sig ytterligare.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa