Horsky efter kaotiska dagen: "Det är sjukt agerande"

Onsdagens kaotiska timmar har lagt sig. Matchen mellan Vimmerby Hockey och Nybro Vikings blev inte av och VH-tränaren Phil Horsky är glad över att det blev så. "Vi kan titta oss i spegeln och känna att vi gjorde rätt", säger han.

Vimmerby 26 november 2020 16:05

Vimmerby Hockey var nästan framme i Nybro under onsdageftermiddagen när beskedet om att laget skulle vända hemåt kom. 

Varför? Jo, VH fick inför avresan två bekräftade fall av covid-19 inom spelartruppen och ytterligare spelare med symptom. VH, med sportchefen Morgan Persson i spetsen, ville inte spela men hade enligt regelverket inte tillräckligt med bekräftade fall för att kunna flytta matchen. Laget fick besked om att antingen åka och spela matchen eller lämna walk over (WO). Man åkte – men vände alltså till sist och valde att inte spela. 

Nu berättar tränaren Phil Horsky om hur han upplevde hela situationen.

– Det var lite jobbigt, men jag tycker fortfarande att vi tog rätt beslut. Det är inget snack. Ibland måste man göra det som känns rätt. Vi kunde inte nå förbundet och satte oss i bussen och väntade på svar. När vi sen inte fick något svar så valde vi att ta ett eget beslut. Grabbarna höll med, det kändes bättre att ställa in, säger han. 

 

VH:s beslut kom som en överraskning för Nybro Vikings och framför allt för tränaren Mikael Tisell. 

– Om vi nu har ett regelverk så ska man antingen följa det eller så får man göra om det. Vad jag förstår så är det sportchefen som beslutat om att bussen ska vända, och om en ledare ska ta beslut på egen hand så är man väldigt farligt ute, menade Tisell när Sporten pratade med honom under onsdagen

 

Phil Horsky håller inte med sin tränarkollega:

– Det första jag vill säga är att vi valde att ställa Pelle Ström vid sidan under tidigare matcher efter att han varit i närheten av en som haft symptom. Då följde vi regelverket. Nu fick vi inget svar från förbundet och vi ville göra det som var rätt. Vi kom fram till att det inte hade varit rätt att spela matchen, säger Horsky och fortsätter:

– Vad det gäller Nybro så får de säga vad de vill. De är stressade och bryr sig uppenbarligen inte om att vi kommer med sjuka killar. Det är sjukt agerande, tycker jag. För dem så verkar det bara handla om poängen. Vi är nöjda för att vi tog ansvar för våra killar, sen är det skitsamma om vi får WO. I slutändan gjorde vi det enda rätta. Vi kan titta oss i spegeln och känna att vi gjorde rätt.

 

VH-tränaren är samtidigt kritisk mot upplägget i år och att lagen i serien tvingas spela under stressiga förhållanden.

– Alla lag i Hockeyettan har så mycket press på sig att gå till Allettan. Förbundet har inte gjort någonting för att få bort stressen. Ingen skriver om upplägget med matcher och spelarna vill ju spela för att inte tappa sin plats. Det är därför Nybro är så stressade och de har ju redan fått flytta två matcher. 

 

Vimmerby Hockey har pausat sin A-lagsverksamhet och söndagens match mot Hanhals är inställd. 

– Vi måste stänga ner för att låta grabbarna vila och se vilka som har symptom och vilka som inte har det. Sen kom vi överens med Hanhals om att ställa in. De har också ett ex antal sjuka, säger Horsky. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco

Ämnen du kan följa
Nybro-Vimmerby Hockey
Ishockey

Stora frågan efter kaoset: "Ser ingen annan utväg"

Ishockey

Sportchefen om beslutet: "Jag är tacksam"

Ishockey

Glädjebesked för VH – matchen ska spelas om

Ishockey

Beskedet: Efter kaoset – så agerar tävlingsnämnden

Ishockey

Beskedet: Vimmerby Hockey pausar verksamheten

Visa fler
Läs mer!
Ishockey

Fem frågor till Nybros tränare inför heta VH-matchen

Ishockey

Toppmotstånd för VH igen – frågetecken på slitvargen

Vimmerby

KLART: Idrott och kultur drar igång för unga

Krönika

Den raka vägen är inte alltid bäst

Ishockey

Stjärnan efter makalösa vändningen: "Rena rånet"

Visa fler