Målvakten räddade tre poäng för VSGF/JAIK: "Lagseger"

Det blev högdramatiskt när VSGF/JAIK och BB 2001 drabbade samman i division 5-kvalet. Målvakten Oscar Melkerssons straffräddning för VSGF gjorde att laget tog en 1–0-seger och knep tre poäng. "Jag är så jäkla nöjd över hur grabbarna sliter", säger tränaren Joakim Svensson.

Virserum 10 oktober 2020 17:22

VSGF och BB 2001 är i samma grupp som Djursdala SK och Gunnebo IF i kvalet till division 5. Under lördagen fick VSGF en drömstart på kvaläventyret, när man hemmabesegrade BB med 1–0. 

Amer Asics mål i den första halvleken skulle visa sig bli det enda i matchen. Det hade dock kunnat sluta annorlunda. I matchens sista minut tilldömdes bortalaget en straff.

– Jag förstår mig inte på bedömningen av handsregeln. Det är lite cornflakes-paket över det hela. Därifrån jag står så är det ett ihopslag där bollen tar vår kille i magen, menar VSGF-tränaren Joakim Svensson. 

Straffen då? Jo, den slogs – och den räddades. Oscar Melkersson i VSGF-målet blev därmed stor hjälte. 

– Jag är så jäkla nöjd över hur grabbarna sliter kopiöst. Spelet idag (läs lördag) passade oss inte riktigt eftersom det var mycket långbollar från BB:s sida, men det var verkligen en lagseger, säger Svensson och fortsätter:

– Det var en holmgång, men mer tufft än fult spel. Det var så som en kvalmatch ska vara. 

 

Deras seger innebär att de går upp på tre poäng i gruppen, precis som Djursdala SK. Nästa helg väntar Gunnebo på bortaplan för VSGF, medan DSK åker iväg för att möta BB 2001.

– Vi är bra tränade och orkar hänga i. Nu ska vi träna i veckan och sen ska vi göra allt vi kan för att få med oss ett resultat, säger Svensson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Fotboll

Nu är Jonas tillbaka i elitfotbollen igen: "Roligt"

Fotboll

Klubben förstärker: "Har något bra på gång"

Fotboll

Avslöjar: Han väljer spel i Vimmerby

Fotboll

Kvalförberedelser i elljus: "Inte Friends vi pratar om"

Fotboll

Hemvändare är melodin för lokala laget

Visa fler