Nybro-tränaren: "Kan sluta i ren anarki efter det här"

Nybro Vikings tränare Mikael Tisell hade mycket att säga till om efter att han nåtts av beskedet att Vimmerby Hockey vägrar spela onsdagkvällens match. "Om en ledare ska ta beslut på egen hand så är man väldigt farligt ute", säger han.

Vimmerby 25 november 2020 18:42

De flesta kan storyn vid det här laget. Vimmerby Hockey fick bekräftade fall av covid-19 på två spelare bara timmar innan matchen mot Nybro Vikings på onsdagen och efter en hel del turer bestämde sig VH till slut för att inte spela matchen. Bussen, som var på väg och nästan framme i Nybro, vände och åkte hem. 

Kvar i Nybro fanns Mikael Tisell och hans spelare, som förberedde sig för match i sin arena. 

– Vi undrar mest vad som händer... Vi var inställda på att spela men sportchefen i Vimmerby (Morgan Persson) hade tydligen bestämt att deras buss skulle åka hem istället, säger Nybro-tränaren. 

Hur har spelarna i ditt lag reagerat på det här?

– Vi har valt att inte säga något till dem. Just nu sitter de här och tror att det ska bli match. Vi planerar att gå ut klockan 19 och ta nedsläppet, för det är det vi kan göra. Vi har inte fått något besked från förbundet än.

 

Mikael Tisell tycker att Vimmerby borde följt regelverket och spelat matchen. 

– Egentligen är det här inget problem som Vimmerby eller vi i Nybro äger. Det är de som har bestämt regelverket som då får säga om matchen ska spelas eller inte. Om vi nu har ett regelverk så ska man antingen följa det eller så får man göra om det. Vad jag förstår så är det sportchefen som beslutat om att bussen ska vända, och om en ledare ska ta beslut på egen hand så är man väldigt farligt ute, menar tränaren.

Hur menar du då?

– Om varje enskilt lag eller enskild ledare ska kunna bestämma så kan det sluta i ren anarki efter det här. Rimligtvis så kan det inte gå till på det sättet. Vimmerby fick ju information om att åka och spela matchen när allt upptäcktes i början. Om någon då själv känner att "nej, vi spelar inte", så blir det konstigt. Om vi tittar till det stora perspektivet så är det kanske dags att ifrågasätta om vi ens ska spela överhuvudtaget framöver. 

 

Nybro har sedan tidigare redan fått flytta två matcher och är av förståeliga skäl inte speciellt glada över att möjligtvis behöva flytta ännu en. Om det nu blir så. Enligt tävlingsbestämmelserna riskerar Vimmerby att förlora matchen med 5–0 och få böter.

– Det handlar inte om att vi är ute efter Vimmerby på något sätt. Men vi har redan två hängmatcher som har satt oss i knipa och det är ändå mycket som står på spel. Jag vet inte hur vi ska få ihop det, säger Mikael Tisell. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Haris Dreco

Ämnen du kan följa
Nybro-Vimmerby Hockey
Ishockey

Stora frågan efter kaoset: "Ser ingen annan utväg"

Ishockey

Sportchefen om beslutet: "Jag är tacksam"

Ishockey

Glädjebesked för VH – matchen ska spelas om

Ishockey

Beskedet: Efter kaoset – så agerar tävlingsnämnden

Ishockey

Horsky efter kaotiska dagen: "Det är sjukt agerande"

Visa fler
Läs mer!
Ishockey

Fem frågor till Nybros tränare inför heta VH-matchen

Ishockey

Stora frågan efter kaoset: "Ser ingen annan utväg"

Ishockey

Ordföranden: "Därför kan vi inte ställa in matchen"

Ishockey

Bara timmar inför matchen – toppspelaren lämnar Nybro

Ishockey

Konkurrenten till Allettan – VH slåss om sista platsen