"Viktigaste premiärmatchen jag har varit med om"

På fredagskvällen går Djursdala SK in i seriespelet när Fårbo FF kommer på besök. Djursdalas tränare, Patrik Nilsson, är laddad.

Sport 25 juni 2020 18:00

Hur går tankarna så här inför en efterlängtad premiärmatch? 

– Det är så roligt och skönt att det äntligen drar igång trots att det sker utan publik. Det är någonstans det här vi tränar för och i år har vi sagt att man måste vara på plats på träningarna för att få vara med och spela. Vi har också haft en bra uppslutning på träningarna. 

Vad för typ av prestation vill du se?

– Jag vill se att vi vågar spela så som vi har tänkt oss och pratat om, det vill säga att vi inte bara spelar långt utan spelar bollen efter marken. Lite orolig är jag för värmen och hur vi kommer att hantera den men Fårbo har ju samma förutsättningar.  

Vad förväntar du dig av motståndet, Fårbo?

– Jag har ganska dålig koll på dem men vet att de har tappat några spelare inför säsongen. Förra året var det ett ungt lag som körde hela vägen in i kaklet så jag förväntar mig något liknande nu. 

Någon spelare man ska ha extra koll på och varför?

– Då säger jag Christoffer Swahn. Det är en väldigt smart spelare som tänker rätt och kan hantera nya positioner utan problem. En komplett spelare både offensivt och defensivt och en naturbegåvning till idrottare. 

Betydelsen av varje match i och med att en enkelserie väntar? 

– Varje poäng blir väldigt viktig. Kan man sno åt sig vinsterna på hemmaplan så bör det räcka för att hålla sig kvar i serien, vilket är vår målsättning. En så här viktig premiärmatch har jag nog aldrig upplevt under alla mina år.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa