Gullringen gjorde jobbet – har full pott i serien

Daniel Ohlsson, tränare i Gullringens GoIF.
Daniel Ohlsson, tränare i Gullringens GoIF.

Gullringens GoIF har fått en perfekt start på seriespelet i division 4. Under fredagskvällen tog man sin andra raka 4–0-seger när Bäckseda avfärdades på Gullemon. "Vi kan prestera mycket bättre men gör ändå det vi ska", säger tränaren Daniel Ohlsson efter matchen.

Fotboll 26 juni 2020 21:44

Skulle Gullringens GoIF kunna bygga vidare på sin övertygande seger i seriepremiären när Bäckseda gästade Gullemon under den varma fredagskvällen? Ja, det blev till och med exakt samma siffror som i premiären – seger med 4–0.

– Spelet stämde inte helt och hållet men man kan inte begära mer än sex poäng och 8–0 i målskillnad efter två matcher, konstaterar Gullringens tränare Daniel Ohlsson.

 

Matchen på Gullemon spelades i hög värme och solen stekte på. Varken hemmalaget eller bortalaget hittade rätt i spelet under inledningen. Ändå var det Gullringen som tog ledningen, när Erik Ståhlgren kunde stöta in en passning av Martin Johansson.

– Första halvlek är inte bra och knappast något skönlir. Ändå leder vi med 1–0 i pausen, säger Daniel Ohlsson.

Innan målet hade Bäckseda en jättechans som Marcin Muszka gjorde en fin räddning på.

– Räddningen är väldigt matchavgörande. Hade de tagit ledningen där kunde det blivit en annan matchbild.

 

Gullringen inledde den andra halvleken med en hög press – och fick utdelning direkt. Återigen var det Erik Ståhlgren som fick bollen i nät. Och trean kom snabbt därefter. Och visst var det Ståhlgren som fick fullborda sitt hattrick. 

– 2–0 var förlösande och vi höjer oss i den andra halvleken. Samtidigt tar väl Bäcksedas luft slut, men det är effekten av att vi är mer aggressiva och aktiva, menar Ohlsson.

 

Haris Dreco fastställde slutresultatet med 15 minuter kvar och Gullringen tog därmed sin andra raka seger. Nu väntar ett sommaruppehåll för laget.

– Vi kan prestera mycket bättre men gör ändå det vi ska. Nu sätter vi också lite press på de lagen i serien som inte spelat än. 

Några spelare i ditt lag du vill lyfta?

– Erik (Ståhlgren) gör tre mål och måste givetvis plussas. Även Marcin Muszka ska ha beröm, speciellt för sin matchavgörande räddning.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa