Nykomlingen: "Jag tror att vi kommer överraska"

BK Boston är nykomlingar i division 5 den här säsongen. Men tränaren Robin Olsson siktar högt och ser fram emot en oviss serie. "Det har aldrig funnits större chans att gå upp".

Fotboll 28 juni 2020 10:00

För några år sedan startades BK Boston och Vimmerby fick en ny fotbollsklubb. Nu står klubben inför en historisk premiär, när man ska spela i division 5 för första gången. På måndag möter man IFK Oskarshamn hemma i Vimmerby.

– Äntligen drar det igång. Det har varit ett jäkla gnatande, så det är jätteskönt att komma igång, säger BKB:s tränare Robin Olsson och fortsätter:

– Det är ju tuffast tänkbara motstånd direkt, men det är samtidigt skönt att bränna av det laget som i mina ögon ska promenera hem serien i år. 

Trots att IFK Oskarshamn, som redan spelat sin premiär och vunnit den, är stora favoriter mot Boston så kommer det inte bli någon bussparkering från hemmalagets sida.

– Nej, aldrig. Mitt mål är att få motståndet att tänka åt andra hållet och behöva anpassa sig efter oss, menar Robin Olsson.

 

Eftersom den här säsongen blir väldigt speciell, med enkelserie och bara elva matcher för varje lag, så är varje match givetvis extra viktig.

– Jag känner att det aldrig har funnits större chans för ett lag att gå upp. Samtidigt har det aldrig funnits större risk för ett lag att åka ur. Det laget som hamnar i ett stim och som har bäst form kommer ha en jättechans, säger Olsson.

Vad är en rimlig målsättning för BK Boston i år?

– Målet är alltid att försöka gå upp, men det är ingen rimlig målsättning. Jag tror att vi har chans på övre mittenskiktet och jag tror att vi kommer överraska.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa