Tränaren: "Det var lite overkligt"

Jesper Wahlström, tränare i Hägerstad, var nöjd med lagets premiär.
Jesper Wahlström, tränare i Hägerstad, var nöjd med lagets premiär.

Hägerstads IF kunde knappast ha önskat sig en bättre premiär. Det förväntade topplaget LBK Gottfridsberg besegrades med 4–3 (1–1). "Jag var genomsvettig efter matchen", säger Hägerstads tränare Jesper Wahlström.

Fotboll 23 juni 2020 14:56

En timme in i Hägerstads premiär hemma mot Gottfridsberg kvitterade hemmalagets Simon Sverre till 2–2. Ett par minuter senare blev hans lagkamrat Akram Sattar Jasim Hasan utvisad och förutsättningarna förändrades. 

– Då kändes det deppigt och de (Gottfridsberg) tar över spelet, utan att skapa några jättechanser, förklarar Jesper Wahlström. 

Matchklockan tickade på och med tre minuter kvar av ordinarie speltid tilldömdes hemmalaget lite oväntat en straff. Marcus Karlsson hade starka nerver och gjorde inga misstag, 3–2. Där och då kändes segern i hamn enligt Wahlström, men dramatiken var långt ifrån över.

– Gottfridsberg är ett otroligt bra fotbollslag och när de väl gör 3–3 känns det okej, givet att vi har en man utvisad. 

Hägerstads Tobias Claesson ville dock mer och blev stor matchvinnare med sitt mål på tilläggstid. 

– Det är lite overkligt att vi lyckas. Men jag är väldigt nöjd med lagets insats och segern är inte oförtjänt, säger Wahlström som framför allt vill framhålla tvåmålsskytten Marcus Karlsson samt Volodymyr Tsalko. 

Självförtroendet är på topp nu inför fortsättningen för Hägerstad men det gäller att inte sväva i väg menar Wahlström. Härnäst väntar Stjärnorps SK som förlorade med hela 7–0 mot Gottfridsberg. 

– Vi har mött Stjärnorp på försäsongen och spelade då 2–2. De kommer ändå från division 5, så det kommer inte bara vara att åka och hämta hem tre poäng.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa