VIF och Södra VI värvar och tappar spelare

Det händer grejer på värvningsfronten mellan Södfra Vi IF och Vimmerby IF.
Det händer grejer på värvningsfronten mellan Södfra Vi IF och Vimmerby IF.

Fredric Carlsson återvänder till Södra Vi. Elias Wiberg går i motsatt riktning. Från Södra Vi till Vimmerby IF.

Fotboll 4 juni 2020 12:07

Efter bara en halv säsong i Vimmerby IF, står det nu klart att Fredric Carlsson återvänder till Södra Vi IF. 

– Jag har känt en avsaknad av motivation för fotboll och vill få tillbaka glädjen genom att återvända till Södra Vi, säger Fredric Carlsson i ett pressmeddelande.

Efter den lyckade fjolårssäsongen med kvalspel till division 4 bestämde sig den centrale mittfältaren Fredric Carlsson för att testa lyckan och se hur han står sig i division 4-klubben Vimmerby.

Nu har han utnyttjat en klausul i kontraktet med VIF, som gör att han återvänder tillbaka till Södra Vi där han känner alla spelare och ledare i en grupp med stark sammanhållning. 

– När möjligheten dök upp till att knyta till sig ”Fredde” på nytt så intensifierades vårt arbete och vi är glada för att övergången har gått i lås. Det är en spelare med rätt attityd och inställning till såväl träning som match. Han har ledaregenskaper, ställer krav på spelare i sin omgivning och har många bra kvaliteter på fotbollsplan. Det är roligt att han vill komma tillbaka och stärka konkurrensen i en redan slagkraftig trupp, säger Ossian Mathiasson i SVIF:s sportgrupp.

I motsatt riktning går Elias Wiberg, som har tränat med Vimmerby under de senaste månaderna och varit tydlig med att han vill gå dit. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa