VH bara vinner och vinner – seger i seriefinalen

Anton Carlsson inledde målskyttet mot Kalmar.
Anton Carlsson inledde målskyttet mot Kalmar.

Invigning. Pompa och ståt i nya Hatstore Arena. Det struntade Vimmerby Hockey i. De var numret större än Kalmar i seriefinalen och vann med 5–1. "Vi kändes beslutsamma från start", säger VH-tränaren Staffan Lundh.

Ishockey 31 oktober 2021 19:12

Då var det äntligen dags. Den nya fina arenan i Kalmar skulle invigas. Hela dagen var full av aktiviteter med höjdpunkt i seriefinalen i Hockeyettan södra mellan KHC och Vimmerby. Det var två lag i storform. 

Det dröjde bara 1.15 innan gästande VH hade satt ner foten och lagt sorti på feststämningen. Då styrde Anton Carlsson in 0–1 via bröstet. Ett par minuter senare var dags igen för nätrassel. Den här gången genom backen Hugo Enock. 

– Vi tog tag i taktpinnen direkt. Klart att killarna tyckte det var inspirerande att spela en sån här match och i en sån fin hall. Samtidigt kändes det som att Kalmar startade passivt.

Ett virrigt, till synes nervöst Kalmar hittade inte alls rätt. Med någonting. När så Tatu Kokkola höll sig framme och gjorde 0–3 med mindre än kvarten spelad, kändes det som att seriefinalen redan var avgjord. 

Det var den förstås inte.  

Kalmar höjde sig ett snäpp i mittperioden. Fick också in en reducering genom förre VH-spelaren Victor Crus-Rydberg. Men bara minuten senare kom 1–4, då Aku Alho skrinnade loss och från nära håll tryckte pucken i nät. 

Vimmerby spelade kontrollerat, stabilt och hade en högre nivå i sitt spel jämfört med Kalmar. Framför allt imponerade backspelet i nya Hatstore Arena. 

– Hela försvarsagerandet var klockrent.

Skulle då KHC lyckas vända på steken och komma ifatt i den tredje perioden? 

Nej, nej, nej. Inte en chans. Vimmerby styrde och ställde efter behag och kontrollerade allt. Faktum är att det var Vimmerby som skapade mest och bäst. Todd Winder avslutade målskyttet när han iskallt satte 1–5 på straff.

VH stod för en ny suverän insats och toppar serien klart. 

Ni har ett par härliga dagar bakom er med två vinster mot två bra lag...

– I kväll var det mer hockeygodis från oss än i fredags mot Dalen. Då var mer en krigarseger. Mot Kalmar var vi spelmässigt bättre, säger en helnöjd Staffan Lundh.  

Hela laget får beröm, där backarna Måns Krämer, Pelle Ström, Helge Holmstrand och Hugo Enock var framträdande.   

Kalmar-VH: 1–5

Första perioden: 0–1 (01.15) Anton Carlsson (Niki Koskinen, Hugo Ollila), 0–2 (06.20) Hugo Enock (Philip Elgestål), 0–3 (14.02 (Tatu Kokkola (Philip Elgestål, Lucas Jidenius).

Andra perioden: 1–3 (25.28) Victor Crus-Rydberg (Jesper Sellin, Linus Skager), 1–4 (26.32) Aku Alho. 

Tredje perioden: 1–5 (53.20) Todd Winder (straff). 

Skott: 22–23.

Utvisningar: KHC 1x2. VH: 3x2. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa