Allsvenskt motstånd blir första testet för VH

På fredag spelar Hampus Sylvegårds VH sin första träningsmatch för säsongen mot Västervik på bortais.
På fredag spelar Hampus Sylvegårds VH sin första träningsmatch för säsongen mot Västervik på bortais.

Efter lite sommarträning är det dags att känna på hur matchformen är för Vimmerby Hockey. På fredagen väntar första testet mot allsvenska Västervik på bortais. "Vi vill vinna alla matcher", säger VH:s huvudtränare Hampus Sylvegård.

Ishockey 24 augusti 2023 11:08

VH har sex inbokade matcher på försäsongen där man kommer ställas mot lag som Västervik, Nyköping, Tranås och Skövde innan seriepremiären. Först ut blir mot Västervik för Hampus Sylvegård och hans gäng. 

Hur går tankarna inför första matchen?

– Det är positiva tankar. Alla har stora förhoppningar och förväntningar att äntligen få släppa pucken. Västervik är ett bra lag och de ser intressanta ut på papperet. Vi kommer försöka följa vårt spelsystem och det är det som vi värdesätter mest, säger Sylvegård.

Hur har försäsongen varit så här långt?

– Den har varit bra och vi har fått ihop gruppen. Mycket glädje och energi på träningarna. Vi bearbetar vårt spelsystem just nu och det kommer ta lite tid. Men vi är en bit på vägen.

Hampus Sylvegård vill fortsätta på den inslagna vägen från förra säsongen – nu när VH kliver in i matchspel.

– Vi vill fortsätta bygga på den trenden där vi avslutade. Vi vill vara ett kreativt spelförande lag som hittar lösningar hela tiden.

Vimmerby Hockey har fått behålla stommen från fjolårets trupp och ett par nya namn har adderats under sommaren. Bland annat Adam Petersson som valde bort frestande erbjudande från USA för att spela i VH. 20-åringen är taggad att få spela match igen.

– Det ska bli jättekul, speciellt när det är ett allsvenskt motstånd, säger Petersson innan han strax ska möta upp laget för träning.

undefined
Adam Petersson.

Adam Petersson kommer från en stark produktiv säsong i IK Oskarshamns J20-lag där det blev 34 poäng på 44 matcher i grundserien. Nu är han tillbaka i moderklubben och har stora förhoppningar att det kan bli ett lyckat år för laget.

– Laget ser jättebra ut och det är många sköna grabbar. Flera spelare är kvar från förra året och det ser intressant ut. 

Hur känns kroppen?

– Det är alltid lite jobbigt i början men man kommer mer och mer in i det. Jag tycker det har gått bra under försäsongen.

• Under onsdagen blev det klart att Vimmerby Tidning kommer sända Vimmerby Hockeys samtliga matcher i Hockeyettan kommande säsong. 

– Så klart jätteroligt att vi kan erbjuda våra prenumeranter dessa matcher. VH har ett intressant lag på gång och det ska bli spännande att se hur långt de kan nå den här säsongen, säger Vimmerby Tidnings sportchef Torbjörn Allvin. 

Du kan följa VH:s träningsmatch mot Västervik på fredag genom vår liverapportering. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa