Stark vändning av VSGF – tillbaka på vinnarspåret

Efter två raka förluster ville Virserums SGF studsa tillbaka i Hockeytrean. Det gjorde man, även om det satt långt inne hemma mot Lenhovda. "Det var en välbehövlig vinst", säger tränaren Wictor Holmberg.

Ishockey 23 oktober 2021 17:35

Virserum är tillbaka på vinnarspåret efter lördagens 4–3-seger hemma mot Lenhovda IF.

Helt smärtfritt var det inte. Lenhovda tog ledningen i den åttonde minuten, innan Jordan Fogarty kvitterade för VSGF knappt fyra minuter senare. I den andra perioden gick gästerna ifrån till 1–3 – och VSGF fick börja jaga.

– Vi hade faktiskt ett långt möte innan matchen där vi samlade alla och rensade luften. Vi pratade om vad vi gjorde bra förra året, och lite den känslan hade man sen under matchen. Trots att vi låg under så var det ingen panik och det störde oss inte, säger Wictor Holmberg i VSGF.

undefined
Wictor Holmberg, tränare för Virserums SGF.

Man fick in en viktig reducering i den andra perioden. I den tredje kvitterade Fogarty till 3–3 och han fick sedan se Thomas Mansbridge fullborda vändningen till 4–3, med fem minuter kvar att spela. Det blev matchens sista mål.

– Spelarna steppar upp och spelar fruktansvärt i boxplay när vi tvingas till det. Det var en riktigt välbehövlig vinst, säger Holmberg.

I den 36:e minuten fick Virserums Wesley Howerton matchstraff.

– Löjligt av domaren att ta den. Wesley slår en kille lite i rumpan med bladet och säger något sen, vilket resulterar i en "spearing" och ett matchstraff. Det var bland det värsta jag varit med om, löjligt.

 

Poängen VSGF: Jordan Fogarty 2+0, Joel Stridell 1+0, Thomas Mansbridge 1+1, Elias Grönberg 0+1, Olle Engqvist 0+1, Jeremy Mcneil 0+1, Adam Lindahl 0+1, Alexander Andersson 0+1.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!

 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa