Hockeygodis att vänta • Sänder alla VH-matcher

Vimmerby Tidning kommer att sända Vimmerby Hockeys matcher den här säsongen.
Vimmerby Tidning kommer att sända Vimmerby Hockeys matcher den här säsongen.

Först sopade Sverige och "Kosse" banan med Australien och säkrade ett VM-brons, sen drog Daniel Ståhl till med ett monsterkast – och så skrällde Sverige mot Tyskland i volleyboll-EM. Och på onsdagen kom beskedet att NTM Media säkrat rättigheterna att TV-sända Hockeyettan. Det är mycket positivt som händer just nu.

Krönika 23 augusti 2023 20:00
Det här är en krönika. Åsikterna i texten är skribentens egna.

På fredag drar hockeysäsongen igång på allvar. Vimmerby slängs in i hetluften direkt. Derbymöte mot Västervik i höstens första träningsmatch. Det blir spännande att se hur VH står sig mot så tufft motstånd.

Skrällvarning? Jo, inte omöjligt. På papperet har Vimmerby ett jäkligt intressant lag.

Ni kommer väl förresten ihåg förra säsongen, då VH var ytterst nära att nå kvalserien efter en rysardrabbning över flera akter mot Nybro. 

Då kunde ni som prenumerant se de täta och dramatiska slutspelsmatcherna på TV. Responsen blev väldigt bra. Och nu har NTM Media (där Vimmerby Tidning ingår) säkrat rättigheterna för sändningar hela säsongen 2023/2024. TV-sändningarna har blivit ett uppskattat sätt att följa den lokala sporten. Det märker vi tydligt när vi sänder fotbollsmatcher – och nu blir det alltså även regelbunden TV-bevakning av hockey. Hur kul som helst.

***

Nu dröjer det förvisso ett tag till seriespelet startar. Sommarsporterna dominerar fortfarande. Det är mycket som händer just nu när både fotbollen och speedway går in på sluttampen och där allt ska avgöras. Vi har ett Dackarna som är klart för semi och som jagar en ny SM-titel. Med det laget så finns alla möjligheter, trots att rivalen Västervik förstås får gälla som huvudfavorit. 

I fotbollen spelas det rykande heta matcher mest hela tiden. Titta bara i helgen, där Södra Vi tar emot Djursdala på fredag – och där Vimmerby får besök av Kisa på lördag. Det är bara några i raden av superspännande matcher som väntar. Det är bara att konstatera att fotbollen och intresset för den fortsatt är väldigt stark i vår trakt. Det såg vi inte minst i division sex-mötet mellan Målilla och Mörlunda, som lockade 325 åskådare.

Sverige och Kosovare Asllani så. Jag är grymt imponerad. Ännu en medalj i ett stort mästerskap och ny etta på världsrankingen.

Ny världsetta är också Daniel Ståhl. Jag fick tyvärr, eller hur man nu ser på saken, följa diskusdramat via radio sittandes i en lång bilkö mellan Norrköping och Linköping i måndags. Jag var nämligen på väg hem efter att ha sett AIK förlora mot IFK Norrköping. Skön stämning och bra tryck på läktarna för övrigt. Många tycker nu att bjässen Ståhl är given att vinna Bragdguldet. Jo, han är nog min kandidat också just nu.

***

Kanske att hans fantastiska prestation kan inspirera mig till att uträtta stordåd på golfbanan i helgen när jag för första gången på flera år ska spela en individuell tävling på Tobo i JMC Open? Sett till utslag, chippning och puttning är oddsen i skrivande just nu i underkant av 265 gånger pengarna. 


 
 
 
 
 
 
Ämnen du kan följa