Efter miljonsmällen – Vimmerby MS får stort bidrag

Vimmerby MS är en av de stora vinnarna när Riksidrottsförbundet delar ut pengar till följd av coronakrisen. Klubben får hela 382 000 kronor. "Det är ett väldigt bra tillskott", säger ordföranden Roger Karlsson.

Motor 16 juni 2020 10:25

Totalt är det cirka 3 500 föreningar runt om i Sverige som får ta del av regeringens krispaket på 500 miljoner kronor. I Hultsfred, Kinda och Vimmerby är det 14 klubbar som har fått sin ansökan beviljad. Här är hela listan.

Vimmerby MS är överlägsen etta.

– Jag själv har inte varit så involverad i ansökningsprocessen, men 382 000 kronor låter som ett bra bidrag. Det var en positiv nyhet för mig, säger Roger Karlsson.

Ekonomiskt har VMS drabbats stenhårt av coronakrisen. Flera tävlingar har ställts in – inte minst Semesterracet som brukar ge ett överskott på drygt en miljon kronor varje år.

– Det är tuffa tider för oss. Om jag minns rätt har vi 72 000 kronor i årligt grundbidrag från kommunen. Resten får vi in från tävlingarna. Nu har vi knappt några inkomster, samtidigt som utgifterna finns kvar. Därför är det jättebra att vi får in pengar från Riksidrottsförbundet.

Hur mycket är 382 000 kronor i sammanhanget?

– Det är viktiga pengar och lindrar vår förlust i år. Vi har gjort ganska stora investeringar den senaste tiden och behöver fylla på kassan. Före vintern väntar ytterligare en stor investering. Då behöver vi byta taket på klubbstugan för närmare 400 000 kronor.

I övrigt berättar Roger Karlsson att Vimmerby MS hade långt gångna planer på att bygga ett nytt servicehus för cirka 4,5 miljoner kronor.

– Servicehuset skulle bland annat inrymma toaletter och duschar för att höja besökarnas upplevelse vid framför allt Semesterracet, då vi vanligtvis hyr in många toalettvagnar. Vi hade tagit in offerter och alla ritningar var klara. Tyvärr har vi fått avbryta de planerna på grund av coronaviruset.

När kan det projektet återupptas?

– Jag vet inte. Just nu är det svårt att ge några besked om någonting. Vi vet fortfarande inte när tävlingarna kan komma igång igen.

Har det tagits några beslut angående SM-tävlingen i cross den 12 september?

– Nej, inte än. Vi har kontakt med förbundet och följer händelseutvecklingen. Det kan ju komma snabba beslut från regeringen och Folkhälsomyndigheten som förändrar förutsättningarna.

– Jag vet att Helsingborg, som har sin SM-deltävling i början av augusti, ska lämna ett besked den här veckan. Så det närmar sig för oss också, säger Roger Karlsson.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa