Dackestjärnan: "De kan öppna plåboken lite extra"

11 augusti. Då ska elitserien i speedway dra igång. Men Dackeföraren Oliver Berntzon är inte helt säker på att ligan kommer igång då. "Blir det utan publik så får jag tyvärr säga att jag är tveksam till att vi kan starta", säger han.

Speedway 9 juni 2020 15:29

Under tisdagen kom beskedet som alla speedwayfans längtat efter. Elitserien, eller Bauhaus-ligan som den heter, startar den 11 augusti. 
– Blir det av så är det kanon. Det spelar ingen roll hur många matcher det handlar om egentligen utan det är bra att det blir någon sorts serie i alla fall, säger Dackarnas Oliver Berntzon.

 

Planen är att köra en enkelserie där lagen endast möts en gång och sedan fortsätta med ett slutspel. I pressmeddelandet som Elitspeedway Sverige (ESS) skickade ut under tisdagen står det dock att klubbarna ska "planera för en verksamhet som ska gå att genomföra även om publikförbudet står kvar."
– Det är ju tråkigt och även tufft för klubbarna, säger Berntzon och fortsätter:
– Blir det utan publik så får jag tyvärr säga att jag är tveksam till att vi kan starta. Men det är bara att hoppas på att det som är sagt blir av.

 

Om ligan kommer igång utan publik måste klubbarna givetvis hitta intäkter på annat håll.
– Det är väl från tv-bolagen i så fall. Om man nu ska köra utan publik och få alla tittare via tv så kan man kanske öppna plånboken lite extra därifrån, kan jag tycka, menar Berntzon. 

 

Dackeföraren skulle vid den här tiden varit i full gång med att köra i den polska andraligan också. Den sköts upp och planen är att sätta igång i början på juli istället. 
– Just nu är det lite oklart men jag siktar på att köra där också. 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa